luni, 20 decembrie 2010

Cum face Vodafone România mișto pe tema iPhone 4 față de un client vechi

M-am înscris pe site-ul Vodafone România cu adresa mea de mail în pagina pentru iPhone 4 pentru a afla printre primii condițiile de vânzare a acestui telefon, lansat, după cum se știe, pe 17 decembrie, în aceeași zi în care și Cosmote lansat iPhone4. Ok, am primit un mail automat despre abonamentele și prețul iPhone 4 la Vodafone, am intrat și pe pagina oficială, după care am consultat și ofertele Cosmote și Orange (cu iPhone clasic) urmând să iau o decizie. Grea, pentu că acum îmi face cu ochiul și N8 care e cam în aceeași plajă de preț cu iPhone 4.

Apel Vodafone către clientul să fidel Ovidiu Drăghia - abonat încă din 1998!

Și acum vine partea interesantă a poveștii: sâmbăta trecută sunt contactat de o reprezentantă Vodafone România, urmare a interesului meu manifestat pentru iPhone 4, pentru a-mi propune o ofertă, așa, ca pentru un client abonat la Connex în 1998 și rămas fidel companiei. Fidel sau comod, mie nu mi-e clar cum sunt.
Revenind.... Am aflat că a fost ceva bătaie pe iPhone-uri, că mai sunt niște aparate care pot lua calea clienților fideli, iar oferta SPECIALĂ care mi s-a făcut din  pdv tarife telefoane și prețuri abonamente A FOST FIX CEA DE PE SITE. După un discurs encomiastic din care trebuia să înțeleg cât sunt de important și că vechimea mea de 13 ani în rețea contează și e răsplătită, ei bine, am aflat că pot beneficia de un telefon cu abonament... fix în condițiile oficiale!

iPhone 4 de sub tejghea

Am dorit să aflu unde e oferta, unde e clientul vechi, premium etc. în toată povestea care mi se prezenta, în condițiile în care nu era nimic diferit față de varianta oficială. Am aflat că stocul de telefoane iPhone 4 e limitat și că aici e toată oferta specială: că pot avea totuși iPhone 4! Wtf? Sincer, m-am simțit luat la mișto și mă gândesc tare serios la oferta Cosmote, pentru că altă metodă de răspuns nu-mi vine în minte. Au un abonament mai bun și sunt convins că aș putea negocia o creștere a minutelor naționale din oferta Cosmote standard. În plus numărul mi-l păstrez.

Un bonus de 15 secunde naționale la pachetele standard? Ei bine, nu!

Un prieten mi-a atras atenția că Vodafone nu poate umbla la prețul lui iPhone 4 când face oferte, oricât de special ar fi clientul. E un punct de vedere pe care l-aș putea accepta. însă: e dezgustător să faci o ofertă specială unui client atât de vechi oferindu-i fix variantele oficiale accesibile oricui indiferent de vechime. Puteau încerca un adaos de bonus tip "15 secunde naționale în + doar pentru dumneavostră" alături de 1 sms internațional, orice, un nimic care, fără să fie atractiv, motiva oferta făcută special unui client vechi. JENANT Vodafone România!

Foto: apple.com
Citește și: Vodafone România continuă gafele pe tema iPhone 4