sâmbătă, 26 iunie 2010

O nouă librărie on-line românească, Elefant.ro

Am publicat în revista Observator cultural un material despre cea mai nouă librărie on-line românească, Elefant.ro:

"Contextul Bookfest 2010, eveniment off-line major pentru piaţa de carte din România, s-a dovedit prolific pentru mediul on-line. Săptămîna trecută am scris în această pagină despre lansarea www.mBooks.ro, librărie on-line cu carte electronică, iar acum anunţăm proaspăta lansare a unei noi librării deschise pe Internet: www.Elefant.ro. Am stat de vorbă cu Virginia Costeschi, director editorial al acestui proiect, despre modalităţile prin care se va impune pe piaţa de carte noul site, despre atragerea publicului şi despre ţintele de parcurs.

Încă o librărie on-line? Mai este loc pe o piaţă destul de aglomerată şi într-un an de criză? În plus, barometrul vînzărilor de carte la Bookfest 2010 arată îngrijorător.

Piaţa on-line de carte pare aglomerată, însă, dacă analizaţi cifrele de trafic şi activitatea majorităţii librăriilor on-line, veţi vedea că nu este deloc aşa. Este adevărat că există vîrfuri de vînzare şi perioade speciale în care cartea se vinde mai bine, însă piaţa on-line de carte din România încă poate primi noi jucători [...]"

Citeşte continuarea în articolul: O nouă librărie: Elefant.ro/ Dialog cu Virginia COSTESCHI, director editorial Elefant.ro

joi, 24 iunie 2010

Noaptea de Sânziene, în livada vilei Minovici - 2010

Programată pentru joia aceasta, seara dedicată Sânzienelor în livada vilei Minovici se amână din cauza ploii pentru sâmbătă, 26 iunie 2010.

Noaptea de Sânziene se lasă de la ora 19.45, când preşedinta Asociaţiei Prietenii Muzeelor Minovici, Georgiana Pogoneanu, va rosti un cuvânt de bun venit şi va face referire la tradiţia populară a nopţii de Sânziene.

Apoi, de la ora 20.00, va avea loc festivitatea de premiere a concursului de eseuri "Valorile mele. Mod de întrebuinţare", urmată de un recital instrumental, "Glockspiegel", rondo din Sonatina de Beethoven în interpretarea Luminiţei Ihmatiuc, de la Filarmonica George Enescu.

De la ora 20.40 va putea fi urmărit baletul neoclasic, "Vis de Sânziană", iar de la ora 20.50, Teatrul de Copii Vienez va interpreta fragmentul îndrăgostiţilor din piesa "Visul unei nopţi de vară" de Wiliam Shakespeare.

La ora 21.00, soprana Felicia Filip va susţine un recital, iar de la ora 21.30 va avea loc o paradă de modă, semnată de studenţii de la secţia „Masterat Modă”, din cadrul Universităţii Naţionale de Arte Bucureşti. >> via adevarul.ro

Foto: Arhiva ovidiudraghia.blogspot.com, 2009, Noaptea de Sânziene la Minovici