sâmbătă, 29 mai 2010

Piaţa muncii RO: facultăţile de Litere, Farmacie şi IT, căutate de angajatori

Vineri am discutat în redacţia CampusNews cu Nicoleta Turcanu, director RU, despre piaţa muncii din România, salarii, criză şi facultărţi REsursă de angajaţi. Poţi citi un rezumat al discuţiei sau asculta un material audio:

AUDIO Nicoleta Turcanu, Director HR: Facultatile de unde firmele recruteaza sunt: Limbi Straine, IT, Farmacie

"- Piata muncii nu e inghetata. E clar insa ca exista multa panica si de aceea sunt multe proiecte inghetate pana se va afla ce decide Guvernul legat de taxe si impozite. Piata e in expectativa.
- Se cauta specialisti/ joburi de nisa. Au prioritate oamenii dedicati."

joi, 27 mai 2010

Începe SibiuBookFest - prima ediție

Azi începe SibiuBookFest: cel mai mare eveniment dedicat cărții organizat vreodată în Sibiu cu susținerea Festivalului Internațional de Teatru Sibiu. La acest târg de carte se vor reuni importanți creatori de cultură - edituri, case de discuri și de productie, scriitori, autori, publisheri, pentru a întâlni publicul pasionat. SibiuBookFest: 27-30 mai 2010, Piața Mică.

SibiuBookFest va fi o poartă deschisă către dialogul intercultural, o oportunitate pentru discuții și schimburi de idei, prin organizarea de seminarii, dezbateri, book signing-uri. Și pentru că tot vorbim despre cărți, Lecturi urbane vă invită să participați la sesiunea de lectură ce va avea loc sâmbătă 29 mai, ora 13, în Piața Mare. Aici se vor oferi cărți și vor avea loc discuții.

miercuri, 26 mai 2010

În Grădina Verona se cântă jazz

Joi, 27 mai, două trupe de jazz din America şi invitaţii lor din Romania - Mircea Tiberian, Luiza Zan, Sasha Bota şi Alex Man - vor concerta pe scena amplasată în Grădină Verona.

Evenimentul face parte din turneul naţional intitulat ”American University - Jazz Big Bands on Tour”, un interesant schimb cultural cu SUA.

Vom asista la un eveniment unic, pentru că este prima oara în 40 de ani, când big band-uri din SUA concertează în ţara noastră.

Iubitorii jazz-ului prezenţi în data de 27 mai în Grădina Verona, vor avea ocazia să asculte muzica interpretată de UNC Jazz Lab Band I (The University Of Northern Colorado) şi The Jazz Ensemble (The Mc Neese State University), care vor urca pe scenă la orele 20.00.

Evenimentul din 27 mai deschide seria de concerte pe care big band-urile americane le vor susţine în România, în cadrul turneului ”American University - Jazz big Bands on Tour” (vor mai concerta la Timişoara, Târgu Mureş, Iaşi, Sibiu, Braşov şi Ploieşti)

Eveniment realizat de Librăriile Cărtureşti şi Depoul de Artă Urbană.

Accesul la concert este liber şi se va face începând cu orele 16.00.