vineri, 14 mai 2010

Criza a ajutat enorm ecologia - Dialog cu Csibi Magor, inițiator Think Outside the Box

Am publicat în revista Observator cultural un interviu cu Csibi Magor, inițiator Think Outside the Box, proiect web eco.

"[...] Spune-ne cîteva cuvinte despre conceptul site-ului şi despre elementele sale de noutate faţă de ce era pe zona eco în România, ca informaţie.
Think Outside the Box este un portal care explică şi pune în context informaţia eco. Pînă acum, citeam tot soiul de ştiri eco şi nimeni nu ştia ce treabă au pădurea amazoniană, vacile din Argentina ori balenele din Japonia cu noi. Încercăm să creăm o legătură directă între ecologie şi viaţa noastră de zi cu zi. Orice decizie a noastră influenţează ce se întîmplă în alte locuri.

Bun, promovaţi un stil de viaţă eco, dar putem trăi astfel în acest context economic dificil? Ce crezi şi ce ştii din feedbackul cititorilor tăi?
Cred că această criză economică a făcut pentru ecologie mai mult decît au făcut toate rapoartele şi iniţiativele legislative luate în ultimii ani. Am văzut cît a scăzut consumul de combustibil, nu prea se mai cumpără maşini, se consumă mai puţin, iar lumea se gîndeşte mai atent cînd cumpără. Dacă pînă acum am crezut că putem să consumăm fără cumpătare, criza ne-a adus cu picioarele pe pămînt [..]"

Citește articolul integral: Gîndeşte în afara cutiei!

marți, 11 mai 2010

Ceainăria La Metoc nu se mai deschide

O veste proastă: am sunat recent La Metoc pentru a face o rezervare și am aflat că vara aceasta nu se mai deschide. Discutam anii trecuți cu Tudor, patronul ceainăriilor Cotroceni, Vasiliada și La Metoc, și știam despre riscul închiderii.

Căsuța țărănească și grădina erau pe gustul unor dezvoltatori imobiliari, din câte aflasem, dar acum nu cunosc care este cauza nedeschiderii Metocului. Cei care au fost acolo știu foarte bine că era un loc altfel în București, o curte țărănească autentică, implantată în inima orașului, unde puteai bea un ceai vara și savura dulceața făcută la mănăstire.