vineri, 16 aprilie 2010

Vacanţă la Roma, din click în click

Roma. Nu mai fusesem în capitala Italiei, ştiam destul de bine cîteva oraşe din Nord, dar cam atît. Auzisem o mulţime de poveşti, o ştiam din filme şi din fotografii, şi încet-încet a crescut tot mai tare dorinţa de a vizita Roma. Decizia de a pleca în călătorie a fost intempestivă, luată în urmă cu doar două săptămîni şi pusă în practică de joia trecută pînă duminică seara. Ca în mai toate călătoriile mele, am folosit din plin resursele oferite de Internet pentru a-mi organiza drumul la Roma. De data aceasta, cu şi mai mare atenţie, pentru că am călătorit singur şi am fost mult mai atent la detalii. Ceea ce veţi citi în continuare poate fi cu uşurinţă adaptat oricărui alt oraş de vizitat.

Citește continuarea pe site-ul Observator cultural: Vacanţă la Roma, din click-uri

miercuri, 14 aprilie 2010

Roma, Vatican si Florenta - Galerii foto

Bun, am terminat de editat și fotografiile din mica mea vacanță italiană. Pusesem din prima zi de întoarcere câteva imagini pe Facebook, minimal editate, acum m-am jucat mai mult și chiar sunt mulțumit de câteva fotografii. Sper să-ți placă și ție unele. Altele, vei vedea, sunt comune, deși am evitat să pozez pur și simplu monumente. Le știi de pe net, din filme sau poate le-ai văzut deja live.

Dublu click pe foto pentru a intra pe Picasaweb si a vedea fotografiile:

Roma - FOTO



Florenta - FOTO



Vatican - FOTO

luni, 12 aprilie 2010

Di Ritorno di Roma, Vatican e Firenze

Am fost pentru câteva zile într-o micro-vacanță în Italia, trei zile la Roma și una la Florența. În ciuda site-ului accuweather.com, mai pesimist de fel, am prins zile cu soare și multă caldură, așa încât am profitat la maximum de vreme pentru plimbări și fototrafii.

Roma poate fi văzuta în 3 zile, dar crede-mă, este epuizant. Mai ales când într-una din seri mergi într-un club până la 7 dimineața și ziua următoare la 10 ești fresh (ce glumă!) gata de hoinărit. Am reușit cu un ghid mic, dar eficient să-mi structurez cele 3 zile pe câteva zone mari ale orașului.

1 - În prima zi, hoinăreala de acomodare și de mirosit orașul de la Termini către Columna lui Traian, Panteon, Fontana di Trevi. Apoi, Barberini si Piata Republicii. Seara, am mers către Colosseum, am traversat insula Isola și am privit de afară forumul roman.

2 - A doua zi de Roma, cu vizitarea scărilor spaniole, a Castelului Sant Angelo, a Vaticanului (catedrala și urcat în cupolă, fără muzeu și Capela Sixtină), Piazza Navona. Seara, Santa Maria Maggiore și prânz/ cină la un resturant din piața bisericii.

3 - Ultima zi a fost cea mai grea - cel puțin la faza cu trezitul. Cameristele românce mi-au dat un răgaz de jumate de oră peste 10, ora check out-ului, dar tot mi-a fost greu / mă cam durea capul, oare de ce? Luasem on-line bilet pentru Colosseum și Forumul Roman, deci am scăpat de cozi. Nu sunt fan ruine, recunosc asta, prin urmare am fost impresionat de ce mai era în picioare din vechile clădiri - cele două arcuri de Triumf, de exemplu, ori un templu roman.