sâmbătă, 3 aprilie 2010

Paşte fericit şi liniştit!

Paşte fericit şi liniştit, asta îţi doresc ţie, cititorule. Sărbătorile pascale sunt şi un excelent repaos, vom avea 3 zile în care putem respira fără stresul taskurilor, examenelor, plăţii facturilor etc. Să respirăm deci aer curat, fără grabă, în parcuri sau, pentru cei care pot, în afara urbei.
Eu voi sta cu prietenii şi alături de părinţi zilele astea. Sărbători fericite!

vineri, 2 aprilie 2010

Interviu cu Alan Wilder, pe HotNews (VIDEO)

Joi seara am discutat cu fostul basist Depeche Mode, Alan Wilder. Pe lângă întrebările pe care mi le pregătisem, au mai venit câteva, din discuţia cu Alan, iar singurul meu regret e legat de timpul scurt pe care l-am avut la dispoziţie. Alan s-a aflat la Bucureşti pentru eventul Recoil "Selected" Events 2010 - A Strange Hour with Alan Wilder & Paul Kendall.

Apoi, vineri seara am mers în The Ark, unde l-am revăzut pe Alan, aflat la pupitru, după ora Silent Strike. A, şi să nu uit de fotografiile lui Cosmin Bumbuţ, expuse la subsolul The Ark. Foarte faine, simple şi expresive.

Poţi citi interviul cu Alan Wilder şi vedea video discuţia pe HotNews: Alan Wilder - Reintalnirea din 2010 cu Depeche Mode a fost extraordinara.

joi, 1 aprilie 2010

RATB & Metrorex suck & stink. TOP 10 al motivelor pentru care NU trebuie sa circulam cu RATB si METROREX

Nu e o zi minunată să recitim acest articol din 2007? Că tot e grevă la RATB şi bucureştenii fac sport.

Am re_ajuns la concluzia ca au tocat 'geaba bani pe trenuri noi de metrou si pe autobuze din mai multe motive pe care le enumar jos:

"1. PUTOARE. In transportul public pute: de la semenii care nu se spala sau nu-si schimba hainele, de la un cersetor care se urca si uita sa coboare, de la vehicul chiar fiindca e spalat inautru foarte rar.

2. BOALA. Pai e logic, legandu-ma de ce am scris mai sus. Nespalatiii, cersetorii si jegul adunat pe bare, pe usi, pe chedere... pe... ste tot este un micro focar de microbi. Ar trebui sa fim avertizati ca fara vaccinurile basic sa nu mai urcam in cutia de exterminare.

3. MITOCANIE. Aici ar fi multe de zis, insa cel mai mult m-a scos din minti zgomotul. Fie tigani care urlau ca sa fie ei smecheri - unul izbea cu pumnii in geam -, fie tot tigani care dadeau la maxim maneaua de la mobil - in 86, in zona Pta R(r)omana! Sau romanii nostri care urla la mobil cu tzatza Mitza surda si uita sa termine conversatia!

4. TIMP PIERDUT. Pe de o parte, stai in statie ca bou sau vaca dupa caz sa vina "ceva". In cateva randuri am luat masina de la capat, deci era nesimtirea soferului care dormea la capat de traseu. Pe de alta parte, nu exista benzi speciale pentru RATB, deci ore care se aduna in zi(le) pierduta(e) pe luna!!

marți, 30 martie 2010

Salonul Gurmand în mansarda Cărtureştilor

Săptămâna aceasta are loc Salonul Gurmand în mansarda Cărtureştilor, mai precis între 30 martie şi 3 aprilie. Evenimentul e tare fain, cu invitaţi diverşi, bucate pe alese, dar şi cărţi la preţuri reduse. Hai să vedem despre ce e vorba. La Cărtureşti, se citesc cărţi de bucate slăbite la preţ de post, au loc polemici pe marginea bucătăriei româneşti şi sunt împărtăşite din secretele vinurilor podgoriilor autohtone.

Din comunicatul despre Salonul Gurmand, mai citim că: "originea unor preparate care fac mândria bucătăriei româneşti, cum ar fi micii sau sarmalele, este deseori pusă sub semnul întrebării. Împreună cu Editura Humanitas vă provocăm să răspundeţi dilemei dacă există sau nu bucătărie autentic românească. Ne ajută să lămurim problema Valentin Uritescu, care şi-a împrumutat vocea pentru realizarea audiobookurilor Gastronimicele, cu reţetele năstruşnice ale lui Pastorel Teodoreanu.

Vedem apoi cum s-au raportat la tradiţiile culinare marketingul şi publicitatea locală într-o dezbatere moderată de antropologul Bogdan Iancu şi publicitarul Florin Dumitrescu.

duminică, 28 martie 2010

Ploaie mocănească peste curtea Cotrocenilor, în Duminica Floriilor

Ploaie şi frig azi în Bucureşti, motive de ieşit din casă către Palatul Cotroceni pentru câteva expoziţii. Vremea a avut şi partea ei pozitivă pentru că aerul din curtea Cotrocenilor este comparabil cu acela al Peleşului - am mai făcut şi eu, dar şi alţii, afirmaţia aceasta. Am intrat câteva minute în biserica din curtea palatului, foarte luminoasă în goliciunea pereţilor văruiţi cu alb şi văduviţi de picturi. Apoi, am stat o vreme afară, sub o streaşină, bând cu poftă aerul umed cu iz de scoarţă aspră de copac.

În Palatul Cotroceni, sunt 3 expoziţii temporare: cea de ceasuri de care am scris pe blog, o alta Tonitza*, foarte bogată, cu câteva tablouri marine, între care două Balcicuri, unul trist şi rece, altul cald; în sfârşit, putem vedea un jurnal de modă feminin cu costume de început de secol XX, evantaie, cutii pentru pomezi şi alte accesorii**. Ca o completare, am întregit vizualul expoziţiei de ceasuri cu acelea expuse într-o cameră în Piranha, pub-ul din Regie, unde am stat la cafea după rafala de expoziţii. Şi de ploaie.

* Nicolae Tonitza, armonii de culoare - expoziţie de pictură şi grafică
** Jurnal de modă... Moda feminină la 1900
Foto: Nicolae Tonitza - Geamie, Balcic

Citeşte şi:
- Balcic, Cotroceni si Peles - Ce au in comun? (FOTO Balcic)
Palatul Cotroceni, vedere de noapte. Sinaia, vazuta de la Bucuresti