sâmbătă, 13 martie 2010

W-end cu film la Elvira Popescu: Baisers voles, La Chinoise, Mourir a trente ans, The Dreamers (VIDEO - trailer)

In acest weekend sunt programate mai multe filme "grele" la Elvira Popescu, cu tema "Mai 1968".

Sambata seara voi merge la Baisers voles al lui Truffaut, iar duminica as revedea Visatorii lui Bertolucci.

Lista de filme e mai mare si foarte tentanta.

Sambata - 13 martie
14:00 - Le fond de l’air est rouge
de Chris Marker, Franta, 1977

18:30 - La Chinoise
de Jean-Luc Godard, Franta, 1967

20:30 - Baisers volés
de François Truffaut, Franta, 1968

Duminica - 14 martie
14:00 - Mourir à trente ans
de Romain Goupil, Franta, 1982

vineri, 12 martie 2010

Kilipirim 2010, la Dalles: targ de carte, muzica, film si antichitati

Hai la targul Kilipirim, la sala Dalles din Bucuresti, intre 12 si 21 martie! La Kilipirim gasesti carte, muzica, film si antichitati, iar intrarea este libera.

Editia extinsa din 2010, Mega Kilipirim are o oferta upgradata de carte romaneasca, carte de import, produse audio-video, obiecte de anticariat si numismatica. Discount-urile pornesc de la 30% si pot ajunge pana la 70% - suna bine, nu?

Kilipirim este mega pregatit cu editii de colectie, muzica buna, fotografii din secolul al XIX-lea, antichitati, dar si cu jocuri logice si carti pentru cei mici.

E-book biblioteca ambulanta cu literatura romana

O prezenta inedita o constituie primul e-book reader comercializat in Romania care incorporeaza o biblioteca electronica in limba romana. Cumparatorii vor primi cadou un card de memorie ce contine 101 carti fundamentale ale literaturii romane.

Tombola Kilipirim

Ca de obicei, la targ avem o tombola, la care sunt invitati sa participe toti vizitatorii Kilipirim. La finalul targului, 4 castigatori vor lua acasa cate 3 kg de carte corespunzatoare domeniului preferat: copii, beletristica, hobby sau business. Ei vor fi anuntati pe site-ul www.dallesrevolution.ro, pe 22 martie 2010.

Expozitie de fotografie la Cafeneaua Dalles

Cafeneaua Dalles va cuprinde la etaj, in perioada targului de carte Kilipirim, o expozitie de fotografie cu 60 de lucrari premiate de Nikon in anul 2009.

Info Kiliprim 2010 – editia a X-a

Eveniment: Mega Kilipirim - carte, muzica, film si antichitati, editia a X-a
Tematica: targ cu discount
Loc: Galeria Dalles, B-dul Nicolae Balcescu, nr. 18, intrarea prin Libraria Dalles
Perioada de desfasurare: 12 -22 martie 2010
Program de vizitare: 10.00 - 20.00

Intrarea la targul Kilipirim e libera - dar am mai anuntat asta, mai sus.

Citeste si:
E-book cu 101 carti romanesti la Kilipirim (FOTO Kilipirim 2010)

bucuresti.ro - articol sinteza a site-urilor cu tema "Bucuresti"

Am scris pentru ultimul numar din Observator cultural un articol amplu cu site-urile pe care le accesez pentru a afla informatii despre Bucuresti: paginile publicatiilor mari, cele de timp liber, precum si blogurile - tot mai bune calitativ.

"[...] Principalele ziare care au secţiuni dedicate Bucureştiului sînt România liberă, cu Metropola – aproape abandonată, de mai multe luni – Libertatea, cu o pagină Bucureşti – de obicei, cu nişte comunicate de presă nemestecate despre devieri de trasee ori lucrări la carosabil –, Adevărul de Seară, ediţia de Bucureşti, cu diverse materiale despre Capitală. Se mai găsesc răzleţ articole despre Bucureşti în Gândul, în Evenimentul zilei ori în Jurnalul Naţional. O problemă majoră pentru publicaţii precum Libertatea, Evenimentul zilei ori Adevărul este slaba pregătire a ziariştilor care scriu despre Bucureşti, fie certaţi grav cu gramatica, fie neştiutori în ceea ce priveşte informaţiile despre oraş, mai vechi sau mai noi [...]"

Articolul integral: bucuresti.ro, in revista Observator cultural.

VIDEO Calatorie pe Calea Rahovei veche - film din 2009, realizat cu profesoara mea de franceza, dna Sanda Oprescu


Vezi mai multe din Calatorii, natura, locuri vizitate pe 220.ro

joi, 11 martie 2010

Decathlon ne cheama la Trocathlon - primul targ de articole sportive folosite

Mi se pare geniala ideea francezilor de la Decathlon, promovata [doar?] pe Facebook: Trocathlon este primul targ de articole sportive folosite - dar in stare buna, organizat in Romania, intre 18 si 28 martie 2010.

Ce se intampla la targul din Bucuresti - Militari Shopping?

Pai te duci cu un articol sportiv vechi, gasesti client si, daca il vinzi, primesti un voucher cu care iti cumperi unul nou din magazinul Decathlon. Comisionul este 0, mai anunta francezii - intre noi fie vorba, era culmea sa fie perceputa taxa de stand sau impozit pe tranzactie pentru buzunarele ministrului Vladescu.

Mai departe, in caz ca te intrebi cu ce articole sportive poti veni la targul Trocathlon, Decathlon lasa de inteles ca aproape orice chestie sportiva e binevenita: bicicleta, role, caiac, racheta, undita, material fitness...

Eu sigur am niste role vechi, Rossignol, luate de la conationalii lor, Carrefour. Hm, oi gasi vreun client la targul Decathlon ?

VIDEO pe care l-am realizat pentru Xtrem.ro la deschiderea magazinului Decathlon:

miercuri, 10 martie 2010

Festivalulul Filmului German Bucuresti - editia 2010 (VIDEO - trailere)

Joi incepe la Bucuresti Festivalul Filmului German, gazduit de sala Horia Bernea - Noul Cinematograf al Regizorului Roman, din cadrul Muzeului Taranului Roman.

JOI 11 MARTIE

11:00 MICUL REGE MACIUS/ DER KLEINE KÖNIG MACIUS film de animatie de Lutz Stützner si Sándor Jesse, 2008, Germania, 83 min. Pentru 4+.
18:00 TOTI CEILALTI / ALLE ANDEREN un film de Maren Ade, 2009, Germania, drama, 119 min.
20:30 CIRESII INFLORITI / KIRSCHBLÜTEN - HANAMI un film de Doris Dörrie, 2008, drama, 127 min.

VINERI

11:00 RUDY, PURCELUSUL VITEZOMAN / RUDI RENNT WIEDER de Peter Timm, 2007, Germania, 97 min. Pentru 7 +.
18:30 PIANOMANIA un film de Lilian Franck, Robert Cibis, 2009, Austria-Germania, documentar, 93 min.
20:30 TOTI CEILALTI / ALLE ANDEREN un film de Maren Ade, 2009, Germania, drama, 119 min.

marți, 9 martie 2010

Muzeul Severeanu, deschis pentru o serata inedita

Muzeul Severeanu din Bucuresti se afla intr-o stare avansata de degradare din cauza infiltratiilor care ajung din pod pana in pivnitele sale. Cu toate acestea sau tocmai din cauza aceasta, joi, 11 martie, suntem invitati la o serata culturala menita sa traga un semnal de alarma privind starea cladirii.

Evenimentul este intitulat: Voi stati pe perne moi!?! Cintati cu noi?!? - , iar serata este (des)organizata dupa tipicul unui Atelier de creatie expozitionala. Organizatorii anunta ca joi este episodul-pilot dintr-un lung serial romanesc, proiectat culturalo-financiar la nivel european.

Programul seratei din Muzeul Severeanu
- Salvati Muzeul Severeanu! Face si el ce poate

*muzica buna, de la clasici la cantautori-zdranganitori, via folkisti de marca
Adina Ivan si prietenii sai
Marius Matache
Daniel Fat
si... SURPRIZEEE!!!

Banci noi de cimitir in Herastrau (FOTO)

Constat cu neplacere ca doctorul Sorin Oprescu o ia razna, grav. Banii Bucurestiului sunt tocati aiurea pe proiecte fanteziste, precum arteziene, ceasuri aurite, circuite turistice pe garlele Capitalei, dar strazile stau nereparate, culoarele unice RATB nu sunt create, proiectele majore de infrastructura sunt blocate, subventiile la caldura sunt eliminate complet - nu reduse progresiv, ceea ce ar fi ok.

Dar ma indepartez de titlu. Duminica am profitat de soare si, dupa ce am terminat foto-reportajul de pe Berzei - Buzesti, am mers la plimbare in Parcul Herastrau. Ceea ce am vazut, m-a umplut de nervi. Este vorba de noile banci instalate cu zecile in parc, ele arata ca niste lavite de cimitir, bune de vegheat/ plans mortii. Cata risipa a banului public cu inlocuirea vechilor banci - vechi este un termn impropriu pentru ca erau solide si nu aveau multi ani in spate.

Cat il mai suportam pe acest impostor de Oprescu?

luni, 8 martie 2010

Necrolog Berzei - Buzesti vechi. Incep lucrarile la Bulevardul Uranus (FOTO)

Au inceput lucrarile la Bulevardul Uranus - nume generic pentru artera care va lega Chirigiul de Piata Victoriei, prin Rahova, Uranus, Hasdeu, Berzei si Buzesti. Desi sunt fan inrait al Bucurestiului vechi si un critic acerb a tot ceea ce inseamna demolare a cladirilor valoroase si desi am dat acest titlu, nu sunt contra proiectului. Stim bine ca zona dintre Berzei si MC-ul de pe Buzesti arata infiorator cu o gramada de ruine, terenuri virane si multa mizerie. Intre acestea se afla prea putine case valoroase, restaurate sau restaurabile.

Santier pe Strada Berzei - demolari pe stanga, catre Plevnei

A inceput santierul pe Berzei, de la intersectia cu Stirbei Voda pana la Calea Plevnei. Lucrarile nu sunt complicate si, din discutia cu locatarii, am aflat ca se va demola putin, doar casele din capetele strazii, pe partea stanga cum coboram spre Liceul Cervantes. Mai mult, se vor pastra si arborii ocrotiti, pe ambele laturi. Asa cum se vede si in plan, vor fi patru benzi de circulatie, separate de linia verde a arborilor, si doar o linie de tramvai, pe sensul spre Plevnei. Din lipsa de spatiu, cea de-a doua ramane ca acum pe Cobalcescu.

Probabil ca la intersectia cu Stirbei se va demola tot pe stanga, inclusiv vila foarte frumoasa de pe coltul cu Berzei, abandonata de multi ani, in care a functionat in trecut un dispensar. Nu stiu inca soarta blocurilor vechi de pe Berzei, colt cu Cobalcescu.

Demolari pe dreapta Strazii Buzesti, sensul catre Stirbei Voda

In ciuda abundentei maghernitelor pe ambele laturi, intrerupte de unele case valoroase, se va demola doar partea drepta dintre Occidentului catre Stirbei Voda, pe Buzesti. Va pica si Hotelul Marna, iar cinematograful Feroviarul, o ruina de zeci de ani, va fi refacut mai retras fata de situarea de acum. Vor fi pica si o parte din cladirile Halei Matache, din pacate.

duminică, 7 martie 2010

Restante la film, Cinema Europa: Fantomele lui Goya, Ducesa, Moliere, Gomorra, Paris, In clasa si Visul Cassandrei (VIDEO - trailere)

La Cinema Europa putem da niste restante de film, cate una pe zi - au inceput de vineri. Vor fi proiectate in fostul Cinema Miorita de pe Calea Mosilor colt cu Carol, filmele:

- Fantomele lui Goya [Goya's Ghosts] (Vineri, 5 martie: 16:30 | 19:00);
- Ducesa [The Duchess] (Sambata, 6 martie: 11:30 | 14:00 | 16:30 | 19:00);
- Gomorra (Duminica, 7 martie: 11:30 | 14:00 | 16:30 | 19:00);
- In clasa [Entre les murs] (Luni, 8 martie: 11:30 | 14:00 | 16:30 | 19:00);
- Visul Cassandrei [Cassandra's Dream] - (Marti 9 martie: 11:30 | 14:00 | 16:30 | 19:00);
- Paris (Miercuri, 10 martie: 11:30 | 14:00 | 16:30 | 19:00);
- Moliere (Joi, 11 martie: 11:30 | 14:00 | 16:30 | 19:00).

Am pus postul acesta cu doua ganduri: sa semnalez niste filme faine pentru cei care le-au pierdut, dar si pentru a incuraja mersul la cinema pentru vizionat filme in detrimentul ODC/ DC++ cu tot cu hub-uri, Torrent & co. La Cinema Europa, preturile sunt studentesti de-a dreptul: 6 lei (de vineri pana duminica) si 5 lei (de luni pana joi). Va vine sa credeti ca la sumele acestea au si Orange Film miercurea? Adica intra doua persoane cu doar 6 lei? K'mon, la banii astia mai dati jos de pe net filmele amintite aici?

VIDEO - trailer Fantomele lui Goya [Goya's Ghosts]