miercuri, 6 ianuarie 2010

Madrid - ciudad de fiesta, toda la noche. Y tambien el dia.

Am revenit cu greu din Madrid, marti dimineata. O data din pdvd sentiment, greutatea de a pleca dintr-un oras viu, colorat, impunator, civilizat din toate punctele de vedere, mai curat decat Parisul. Apoi, greutatea a fost completata si de ceata din oras care a dat peste cap cursele aeriene si astfel am avut o intarziere de circa 6 ore.

Ce-am facut in Madrid? Sa zic mai bine ce nu am facut: nu am dormit decat 4/ 5 ore pe noapte. Noptile am mers la petreceri, iar ziua am batut la picior orasul, cu prietenii ori singur in cazul in care ei inca dormeau. Am batut orasul batut de ploaie, insa nu a mai contat acest mic detaliu: am tocit Gran Via, unde am avut si hotelul, in el Sol ajungeam ca un facut de cateva ori pe zi pt ca aparent toate drumurile duc acolo.

Am colindat stradutele din Chueca, zona gay a orasului - insa nu exclusiv tematica, plina de magazine, de baruri si cluburi. Retiro l-am vizitat tot pe ploaie, iar in muzee am intrat mai rar: am fost in cel al Catedralei de langa Palatul Regal si in cel Arheologic. In zilele in care ne-am aflat in triungiul muzeelor: Prado, Sofia si Thyssen-Bornemisza acestea erau inchise. Am intrat in vechea gara Atocha, transformata in gradina botanica - ma refer la corpul propriu-zis de cladire, altfel gara e la locul ei, doar ca trenurile opresc intr-un alt corp al constructiei.

In sfarsit, am taiat de pe lista Toledo pentru ca nu am mai gasit resurse de energie pentru acest oras de langa Madrid. Oricum, Toledo e un excelent pretext ca sa revin cat de curand in Madrid.



Foto: Ovidiu Draghia