marți, 23 februarie 2010

PLM - cea mai obraznica revista online - preview al unui interviu

Dimineata, am terminat intr-un final materialul despre noua revista PLM. Iata un fragment din discutia cu George Enache, articolul in-extenso este in Observator cultural si pe site-ul revistei: PLM – o revistă nouă şi obraznică.

"[...] Titlul scandalos şi nuditate masculină în PLM

Poate i-a atras [pe cititori - n.m.] şi titlul ales. Au fost mai multe variante?
Au existat mai multe variante. Prima a fost DEXstil, dupa numele vechiului meu blog. Apoi, ne-am gîndit la Revista Fără Cuvinte, datorită accentului pus pe imagine. Încet încet, am ajuns la PLM care, dincolo de conotaţia obraznică din limba română, poate fi tradus prin “Plecat la Magazin”. Acesta este un status al omului modern şi creativ, în accepţiunea mea: este imposibil în ziua de azi să creezi ceva fără să ajungi la magazin de unde-ţi cumperi uneltele/ echipamentul necesar(e) lucrului.

În primul număr există pagini care ar putea surprinde pudibonzii. Nuditate masculină?
Da, pentru că nuditatea feminină a fost prea mult explorată şi exploatată. Am decis ca la tema primului număr, Naked Issue, să abordăm nuditatea masculină pentru că este prea puţin dezbătută în România, dar şi pentru că nu vinde. Însă în cazul meu nu e vorba de bani, aşa că mi-am permis îndrăzneala.

În plus de asta, cu ce vine nou în România revista PLM? Sigur, o noutate este că o astfel de revistă apare doar pe net...
În primul rînd, are o abordare editorială uşor obraznică. Nu sîntem traşi la răspundere de nimeni şi ne permitem o libertate maximă. Celelalte reviste de fashion sau lifestyle au constrîngeri editoriale, au reţineri cauzate de anumite contracte de publicitate. La o adică, noi am putea face şi un număr porno cu sex explicit pentru că toată lumea consumă aşa ceva, iar noi putem veni cu o abordare originală [...]"

Si acelasi indemn ca in alt post de pe blog: rasfoiti revista PLM, este indrazneata, este gratis, este online.

Niciun comentariu: