marți, 17 noiembrie 2009

Decat un interviu cu Cristian Lupsa despre Decat o revista. Va exista un numar 2?

Joi va aparea in revista Observator cultural un interviu cu Cristian Lupsa, parte din nucleul dur al celui mai nou proiect media: Decat o revista. Am discutat despre big bang-ul propriu revistei, despre public si despre on-line - mediu care a propagat informatiile legate de acest proiect. Cititorii din afara Bucurestiului vor putea citi curand pe site-ul revistei tot ce cuprinde printul. Azi, public un fragment din interviu, iar joi va invit sa cumparati revista Observator cultural, ori sa accesati site-ul nostru pentru articolul integral. Numere din Decat o Revista se distribuie pe la librarii din Capitala: stati pe Facebook si Twitter ca sa aflati unde sunt distribuite exemplarele.

" [...] Anterior am întrebat încotro merge DoR, deşi oficial acesta este singurul număr ca intenţie. Totuşi sînt zvonuri că revista ar putea apărea la două luni. Ce ne poţi spune despre această perspectivă? Ar putea rezista pe piaţă, din feedback-ul de pînă acum?
Nu sînt zvonuri; le-aş cataloga mai degrabă ca fiind întrebări. Nu ştim deocamdată în ce direcţie ne vom duce. Ce-i drept, reacţia publicului – încă de dinaintea apariţiei – a fost fenomenală. Iar apariţia Pleon Graffiti, agenţia care ne-a acoperit costurile de tipar pe ultima sută de metri, a fost un vot important de încredere şi din zona comercială. E limpede că o continuare, de orice fel, nu va putea fi făcută în condiţiile în care a fost făcut acest număr. O continuare – mai ales una care să iasă regulat – are nevoie de votul cititorilor, care să spună „da, am nevoie de aşa ceva”, şi are nevoie de finanţare. Noi sîntem optimişti că aşa cum am scurtcircuitat sistemul pe partea editorială şi vizuală, aşa ar putea fi scurtcircuitat şi pe partea financiară şi pe cea de distribuţie [...]"

Citeste interviul cu Cristian Lupsa