miercuri, 11 noiembrie 2009

M-am jucat cu ING: creeaza-ti propriul card!

ING are o campanie simpatica prin care posesorii sau doritorii de carduri ING isi pot crea propriul design incarcand o poza. "Cardul" rezultat intra intr-un concurs in urma caruia primii zece castigatori primesc un aparat foto Nikon D60. Dincolo de premii, concursul e fun, asa ca jucati-va si voi: http://picture.ing.ro.


Replica lui Basescu la atacuri: www.televizorulpresedinte.ro - VIDEO

Traian Basescu da o replica atacurilor zilnice din partea Antenei 3 prin cateva clipuri postate pe pe YouTube si pe site-ul www.televizorulpresedinte.ro. Intr-unul din clipuri, el asista, sprijinit de un televizor, la o discutie aiuritoare intre Stan si Galmea care, fireste, il atacau pe Basescu, ca in fiecare, seara la Sinteza zilei. La finalul prestatiei celor 2 - jucati de 2 actori - presedintele ridica din umeri si apare mesajul: "Votezi televizorul?". Intr-un al doilea clip este parodiat Mircea Badea care "il ataca" pe Basescu pentru ca... afara ploua. La final avem acelasi mesaj: "Votezi televizorul?".

Basescu in gura lui Stan si Gadea


Basescu in gura presei


Poate ca e cam tarzie miscarea, insa cheia asta poate sa aduca voturi in plus: tinerii voteaza un presedinte simpatic - vezi succesul guerrilei digitale din prima campanie, de pe site-ul basescu.ro.

via gandul.info

Replica lui Mircea Badea la clipul lui Basescu

Totul despre WINDOWS 7: Interviu cu Tudor Galos, Windows Business Group Lead

Joi apare in revista Observator cultural, ajunsa la numarul 500, un interviu despre sistemul de operare Windows 7, cu Tudor Galoş, Windows Business Group Lead.

"[...] Unii utilizatori se gîndesc la situaţii din trecut cînd era mai bine să aştepte o perioadă de timp pentru rezolvarea multor bug-uri pînă să instaleze un sistem nou apărut. Care sînt argumentele pentru care Windows 7 nu se află în situaţia aceasta şi poate fi cumpărat şi instalat imediat?

Noi am ascultat părerile și doleanțele partenerilor și clienților noștri care ne-au ajutat să setăm direcțiile de dezvoltare pentru Windows 7.
Cu Windows 7, Microsoft construiește pe investițiile substanțiale pe care compania le-a făcut și le face în îmbunătățirea securității, fiabilității și performanței îmbunătățind în același timp gestiunea PC-urilor și introducînd noi scenarii de utilizare, și oferă un sistem de operare care este mai simplu, mai rapid, mai fiabil, mai sigur, și care utilizează eficient resursele hardware curente și se conectează ușor la dispozitivele folosite de utilizatori.

Windows 7 reflectă o abordare evoluată în proiectarea și realizarea unui sistem de operare, prin care lecțiile din sistemele de operare precedente sînt învățate, feedback-ul clienților este mult mai atent încorporat în procesul de dezvoltare, noile facilități sînt introduse într-un mod care menține compatibilitatea și performanța, astfel încît partenerii din ecosistemul hardware pot ușor și rapid construi noi capabilități pe care Windows să le ofere.

Pentru a ne asigura că cele mai noi facilități nu creează probleme în procesul de dezvoltare, planul pentru sistemul de operare a fost finalizat de la început, reflectînd inputul clienților și cererea pentru scenarii end-to-end precum și colaborarea de la început cu ecosistemul hardware pentru a asigura stabilitatea și compatibilitatea [...]"

INFO + despre Windows 7

Interviul integral cu Tudor GALOS: Windows 7, lansat în România

marți, 10 noiembrie 2009

A murit Gheorghe Dinica

Actorul Gheorghe Dinica a murit la varsta de 75 de ani. Dumnezeu sa-l odihneasca!

Mizerii web de campanie: Basescu, betivul!

Un nou site, o noua realizare "de exceptie": www.testalcool.ro, promovat prin Google AdWords - l-am zarit la mine pe blog, vezi captura. Raspundem la 12 intrebari, ilustrate cu fisiere video, miza fiind sa ne dam cu parerea cu privire la gradele (de alcool) pe care le are la bord marinarul Basescu.


La final, avem scorul contabilizat, in functie de generozitatea cu care am acordate grade fiecarei intrebari, dam datele de contact si putem castiga sticle de Chivas.
Domeniul a fost inregistrat la sfarsitul lunii trecute si, fireste, are un proprietar secret.

Mizeriile astea ma ambitioneaza sa actionez in sens opus dorintei autorilor lor, incet - incet. La referendumul de demitere a lui Base' m-am dus sa votez pentru continuarea mandatului numai de al naibii, ca prea il transformasera in cal de bataie. Acum, iar e un pic suspecta ura asta coalizata...

Si daca tot e contextul creat: traianbasescu.net a fost luat de "prietenii" lui si serveste de varianta pentru cealalta mizerie, traianbasescu.org: ambele au layout-ul furat de pe site-ul original de campanie, basescu.ro, dar mesajele sunt diferite - pe fiecare.

Vulpea Firefox a implinit 5 ani

Isi mai aminteste cineva de Netscape? Nu prea multa lume, daca ne uitam in datele din Trafic.ro ale principalelor publicatii electronice romanesti. Pe HotNews, 0,01% dintre useri intra cu Netscape 7.x, iar pe Ziare.com Netscape 4.x e folosit de 0,02% si Netscape 7.x de 0,01%.

In schimb, pe HotNews 35,5% dintre cititori folosesc Firefox 3, 1,61% Firefox 2 si 0.5% Firefox 1. Pe Ziare.com, Firefox 3 e utilizat de circa 29% dintre useri, Firefox 2 de 1,8%, iar Firefox 1 de 0,62%.

Google Chrome e inca modest, cu procente intre 3% si 5% pe cele doua site-uri, iar Internet Explorer, versiunile 6, 7 si 8 - adunate, domina net piata navigatoarelor.

Netscape a murit (demult), traiasca Firefox!

Am facut aceasta lunga paranteza pentru a ajunge la stirea din titlu: Firefox a implinit zece* cinci ani, pe 9 noiembrie, si are o cota de piata foarte buna, cu aproximativ 330 de milioane de utilizatori world wide si suport in 75 de limbi straine.

Firefox 3.5.5 suporta HTML 5, CSS 3 si in curand va oferi suport WebGL - specificatie pentru a putea fi afisate grafice 3D - vezi video mai jos.

In ceea ce ma priveste, utilizez Firefox 3.5 pentru posibilitatile cvasi - infinite de personalizare, pentru multitudinea de plug-in-uri, dar si pentru viteza de afisare a paginilor. Nu intru in polemica Firefox versus Google Chrome, pe partea de viteza - din ce am observat, diferentele nu sunt spectaculoase.

Preview WebGL - VIDEO



Download Firefox 3.5.5

* graba, imi cer scuze

luni, 9 noiembrie 2009

Stafia lui Hayssam, transfer de la Basescu la PSD

Intrasem azi pe site-ul Ziua, dupa ce am aflat ca ziarul va aparea lunea exclusiv online, iar in rest pe print. Eram curios sa vad cum s-au pregatit de miscarea asta si daca au refacut jena de site. Ma gandeam ca, din moment ce site-ul capata o si mai mare importanta, au priorizat ziua.ro ca domeniu, dar nu, tot ziua.net este baza si cel amintit face redirect.

Site-ul lor nu are nimic schimbat, deci nu am ce comenta pe linia asta. Altceva mi-a atras atentia, de unde si titlul postului meu. Un banner servit de Google AdWords care trimite la site-ul http://omarhayssam.tumblr.com, replica la atacurile cu arma Hayssam contra lui Basescu.

Textele si un document scanat arata legaturile dintre sirian si PSD, mai precis cu Ion Iliescu si, prin ricoseu, este lovit Mircea Geoana. Povestea e cunoscuta, dar site-ul acesta plasat pe un subdomeniu gratuit - si mai greu de verificat, o readuce la lumina pentru ca in ultima vreme, Omar Hayssam a fost legat strans de piciorul profesorului (?) Traian Basescu.

Intre timp, a iesit la rampa si seful SRI, Ovidiu Maior, care declara ca dosarul fugii din Romania a lui Hayssam a fost trimis la Curtea de Apel Oradea. In dosar ar fi toate detaliile evaporarii lui Hayssam, arestat in acest moment in Siria (!) si in proces de extradare in Romania pentru ispasirea pedepsei - potrivit lui Maior. Mda, declaratia miroase a serviciu electoral pentru Traian Basescu...