vineri, 16 octombrie 2009

De ce trebuie sa mergem la vot

Stiu, numarul celor scarbiti de actuala clasa politica, incompetenta, corupta si mincinoasa este tot mai mare. Apoi, criza economica a aratat o data in plus ca nu avem politicieni capabili si altruisti.

Calare peste acest sistem este raul suprem, pe numele sau Traian Basescu. Spun asta din cauza comportamentului de capitan de nava pe care il arboreaza constant. Toata povestea cu criza politica recenta este exclusiv creatia lui si face parte dintr-un plan bine pus la punct pentru a avea un guvern aservit. Macar de era format din oameni competenti, atunci am fi inchis ochii la servilismul ministrilor.

Totusi, de ce ar trebui sa mergem sa votam pe bune, nu alb sau negru, fie si raul cel mai mic - desi multa lumea refuza ideea asta? Din simplul motiv ca nu avem alt sistem politic, iar unul nou cu partide proaspete si figuri tinere, cinstite si competente nu apare peste noapte.

Romania functioneaza intr-un sistem care are nevoie de partide si de presedinte, iar pentru moment aceasta este realitatea noastra. Si este cea mai buna solutie democratica pe care majoritatea statelor lumii civilizate a gasit-o.

Pe ideea ca oricum, vrem nu vrem, avem nevoie de politicieni care sa conduca tara asta, si pe ideea ca indiferent de cati vin la vot sistemul tot asta e, ar fi bine sa mergem si sa incercam sa alegem raul cel mai mic, omul care ar putea avea macar o bruma de responsabilitate in raport cu functia sa viitoare, aceea de presedinte al Romaniei.

Sa fie acest rau mic Crin Antonescu? Acum ca Nati Meir s-a retras, cam da (am glumit cu alternativa Naughty Meir, nu sariti pe mine).