vineri, 29 mai 2009

Targ cu Talc la Carturesti

Targ cu Talc e un iarmaroc nonconformist cu produse handmade. Editia a 3-a are loc la Carturesti, langa Patria, intre orele 12 si 9 seara. Apoi, se intampla un after party in Club Control din Strada Academiei nr.19. Detalii pe www.targcutalc.ro.

miercuri, 27 mai 2009

Trupa Roxette reunita - Marie si Per, in concert la Riga - iulie 2009


Azi am aflat ca trupa Roxette va sustine un concert langa Riga, in deschiderea New Wave Festival. Concertul Roxette are loc pe 28 iulie 2009 la Jurmala, cea mai mare statiune letona, situata la Marea Baltica.

Informatia a aparut si pe site-ul oficial Roxette, dupa ce a fost confirmata de Per Gessle pe contul sau de pe Twitter: "Yea, the Riga thing is on! We'll bring the mighty Rox band!".

As merge, daca as putea, am gasit si un avion Czech Airlines cu 300 de euro; face 7 ore si ceva cu escala la Praga, fireste!

Foto: site oficial

Intact News agregatorul Intact

Am descoperit www.intactnews.ro in footerul nou, de trust media, de pe Antena 3. In mare, este un agregator al stirilor Intact. Desi unele articole publicate in extenso poarta semnatura si nu au link catre o alta sursa. Structura intactnews e asemanatoare cu Antena3.ro.

Festival de filme scurte - Spune pe scurt - online

Joi 21 mai a inceput Spune pe scurt, un festival de scurt-metraje ce pot fi urmarite si in fata computerului, si in Club Control unde se intampla si alte evenimente, conexe si anexe la acest festival.

Am vazut deja un filmuletul foarte misto, Interrior, pe site-ul festivalului: www.spunepescurt.ro, cu Vlad Ivanov intr-unul din roluri. Un eveniment neasteptat, din microcosmosul numit scara de bloc, da nastere unor reactii improvizate.

marți, 26 mai 2009

Cum a fost la Raspiua? VIDEO

In film, sunt transpirat ca si Cotabita, stiu, dar... era saharian la Raspiua. Am depanat amintiri despre tabere, jocuri si alte activitati din epoca apusa cu fostii pionieri.

Ai furat ceva cand erai copil? VIDEO

Ai furat ceva cand erai copil? este intrebarea pusa de mine pentru un material postat azi pe Ziare.com. L-am realizat alaturi de colegul meu, Alex Tudora, la party-ul Raspiua.

luni, 25 mai 2009

Doua cladiri rase pe Rosetti - ministrul Impotent al cultURII se revolta degeaba - FOTO si VIDEO

Asta seara dupa ce am vazut un material la Stirile Pro Tv despre o casa situata intr-o zona protejata rasa aproape complet in cateva minute, fara avizele legale, am mers la locul cu pricina sa vad ce mai ramasese.

Pana sa ajung acolo, am constat cu stupoare ca o alta casa, pe C. A. Rosetti 27 fusese si ea pusa la pamant. Culmea ironiei, corespondenta inca ajunge pe adresa respectiva pentru ca in gardul improvizat era infipta o scrisoare.

Casa veche distrusa se afla pe Maria Rosetti la intersectie cu Armeneasca, aproape de locul unde se mai afla o casa veche si ea rasa: pe Franzelari 1, colt cu Popa Rusu - continuare la Maria Rosetti.

Ministrul Culturii se arata revoltat in materialul difuzat de Pro Tv asupra vandalismului practicat de mafia imobiliara in Bucuresti. Pai bine mai mostenitorule nedemn al lui Paleologu, functia asta de ministru e doar o decoratie pe care o porti pe piept? De ce nu faci legi pe care sa le trimiti Parlamentului, unde ai majoritate, prin care fapte de-astea sa-l bage in puscarie pe faptas si casa sa fie reconstruita?

Stiti ce penibll e sa vezi o masina de politie care pazeste corpul ramas de o noua interventie a excavatorului criminal? Da, avem legi pentru prosti si trebuie postat un jandarm sa nu fie demolata o cladire pentru ca legea desi interzice distrugerea nu il atinge real pe proprietarul incult si abject.

La plecare, am luat o bucata mica din fosta casa acasa la mine, cred ca un element din friza. Zace mort in biblioteca, sub raftul cu cartile despre Bucuresti.

Detalii si pe Cotidianul despre demolarea casei aflata pe Maria Rosetti 38. Ziarul, evident PD-L-ist, bonus: e si campanie, il prezinta intr-o aura de luptator pe ministrul pleasca, iar in doua articole politice ataca, fireste, PSD si PNL. Mi-e sila de presa asta pe print ori TV vanduta politic.



Teren liber pe C. A. Rosetti 27




Casa distrusa pe Maria Rosetti, colt cu Armeneasca








Teren liber intre Franzelari si Popa Rusu




VIDEO demolare casa Bucuresti

duminică, 24 mai 2009

Obiectiv foto: Vama Veche si 2 Mai

Au fost primele zile din 2009 la mare, in Vama Veche si 2 Mai, semi-animate, dar cu atmosfera stiuta. M-am plimbat pe aleea de promenada proaspata, despartita de pista de biciclisti de niste scanduri care sustin copacei morti - nu vor sa creasca in nisip ca palmierii, am plans cateva locuri de pe plaja demolate si am privit atent catre La Stuf, tinta clara in calea aleii de promenada si a velo-pistei. Mai jos, niste poze... Nu-s mare lucru, dar o sa ma fac eu mare artist din iunie, cand incep cursul foto.