luni, 5 ianuarie 2009

Australia, un film cam lung si siropos pentru promovarea turismului (video trailer)

Am vazut zilele trecute filmul Australia cu Nicole Kidman si Rusell Crow. Asa ar fi trebuit sa inceapa prezentarea acestui comentariu, pentru ca filmul a fost facut in mod evident pentru promovarea turismului in tara-continent numita Australia. Numai ca alaturi de australianca Nicole Kidman nu joaca australianul din ER ci un alt Crocodile Dundee, numit Hugh Jackman.

Referirea la Crocodile Dundee nu e inocenta, recunosc. Sa ne amintim ca acel film de aventuri, un soi de Indiana Jones sui-generis, a atras hoarde de turisti catre Australia.

Intre timp turismul a scazut dramatic in aceasta tara, asa incat, cred eu, s-a incercat formula magica din trecut: un film, numit intamplator Australia, cu o prezentare ultra-didactica a istoriei tarii si cu mult sirop - povestea trista a copilului metis, idila dintre englezoaica initial aroganta si manatorul de vite convertit in purtator de smoking, lupta pentru pamant à la Ion etc.

Filmul ar fi ok, iar Nicole joaca foarte bine, nimic de zis. Doar ca e lung rau: finalul putea fi excelent pus la capatul balului, dupa o ora si jumatate de suspine in sala. Insa daca era asa, nu mai prindeam atacul marsav al japonezilor si nici continuarea povestii copilului metis, cat pe ce sa fie asasinat de un latifundiar fara inima.

Sunt curios cu cat la suta va creste turismul in Australia dupa acest film.

Trailer film Australia:

Niciun comentariu: