vineri, 5 decembrie 2008

Sunt la Ursus Alchool Free Track; Piedone face dezvaluiri

Vineri, zi frumoasa, numai buna de evadat de la birou. Si cel mai fain e sa evadezi in interes de serviciu, deci chiar cu munca, dar in aer liber. De azi pana duminica are loc langa Parcul Tineretului din Bucuresti, langa Palatul Copiilor, Ursus Alchool Free Track, singura competitie de offroad urban din Romania, cu motoare si masini tunnate.

Am facut poze, am dat raportul pentru cititorii Xtrem.ro, am facut si cateva filmari mai putin profesioniste cu N 95-ul meu - colegul meu Madalin a avut o scula mai buna si va pune azi pe site filmarile si pozele lui.

Si am dat si de primarul Piedone, impozant cum il stim. Am profitat de ocazie sa-l intreb daca e gata pe 13 decembrie cu partia de schi, aflata langa circuitul de offroad. Iar la baza e si patinoarul care va fi oferit la pachet locuitorilor din Sectorul 4.

Piedone a zis ca daca timpul nu va face figuri vor fi puse in functiune tunurile de zapada si pe 13 partia de schi si snowboard, prima de acest fel din Bucuresti, cu nocturna, va fi inaugurata.

Si, tot Piedone se bucura de caldura din zilele astea si regreta ca a scos palmierii. Dar parca tot e mai bine sa vina frigul pentru schi si patinaj.

Duminica, ultima zi a evenimentului Ursus Alchool Free Track, voi fi aici cu arme si bagaje. Mai ales ca e cea mai faina zi: intrecerea profesionistilor, categoria Extrem.

miercuri, 3 decembrie 2008

Okidoki, Orlando

Mediapro a facut doua miscari interesante zilele astea: a lansat motorul de cautare Okidoki si un serviciu de instant messenger, Alonia. Primul, lansat de Mediapro Interactive, se va bate cu Google care este rege autoritar in Romania, al doilea, lansat prin MediaSat, cu Skype.



Orlando Nicoara a povestit azi pe blog cum a inceput povestea dezvoltarii acestui motor de cautare romanesc, la insistentele mogulului Adrian Sarbu. Ii doresc bafta, l-am testat, mai e mult pana departe, insa scrie vizibil beta asa incat... Sa vedem cum se dezvolta si cand vor aparea Okidoki AdWords si AdSense :D.

Afara e frig? Nu-i nimic, Realitatea.net instituie cod galben de canicula

Citind o stire pe subdomeniul Realitatii, anchete.realitatea.net, am constatat ca banda de stiri, crawlul de sub meniu, contine informatii proaspete din august 2008: e razboi in Georgia, e canicula etc. Pai e frumos?

As merge la teatru, dar de ce, cand e sou gratis, zilnic?

Perioada asta postalegeri este cea mai distractiva. Presa isi inchipuie ca le stie ea cel mai bine pe toate si publica niste nazbatii de te doare mintea. Guverne contra-naturii, premieri contra logicii - fie ea si prezindentiale, scenarii de opereta...

Omul de rand este aiurit si are impresia ca asista la o telenovela, si asta proasta, in care Don Quatro Haciendas joaca indiferenta fata de Dona Citroeňa, flirteaza pe la nasul ei cu Dona Emilia, doar doar ii atrage atentia primeia.

Sa fim seriosi, jocurile sunt mult mai complicate si adevaratele negocieri nu transpira in presa. Dar sa ne distram cu acest stou politic, atata timp cat suntem inteligenti si nu punem botul.

luni, 1 decembrie 2008

De ce am votat PNL, noul partid de opozitie

Duminica am mers la vot cu decizia deja luata, inca de sambata seara: aceea de a refuza ideea de uninominal, cel putin la Camera, si de a vota un partid, indiferent de persoana care il reprezinta. Am votat atat la Camera, cat si la Senat, cu liberalii, in ciuda antipatiei pentru Bogdan Olteanu si a indiferentei fata de Alexandru Arin Avramescu.

Motivul: am stat si m-am gandit serios la criza economica ai carei colti se simt de ceva vreme si la noi si am concluzionat ca doar un partid de dreapta, asa stangaci precum PNL, poate sa ne ajute si, in final, sa MA ajute sa resimt cat mai putin acest context nefavorabil.

PSD are o strategie anticriza absolut demagogica, cu aruncat bani in stanga sin in dreapta cand acum ar trebui stransa punga, iar PD-L, prin vocea cyborgului Stolojan, a adoptat o pozitie similara, de stanga: pomeni peste pomeni, aplicarea legii de majorare a salariilor profesorilor, scutiri de taxe etc.

Opinia mea este ca romanii nu au fost pregatiti sa voteze uninominal si nici nu au facut-o, in cea mai mare parte. Exemplu de la mine din colegiu: Bogdan Olteanu s-a clasat al treilea, desi a avut o campanie buna, chiar cu teme ipocrite, insa actuale pentru electoratul sau. A fost prezent si pe strada, fizic, si in cutiile postale, prin scrisori si pliante. Are o imagine buna si este un politician tanar, familist, modest etc.

Cred ca, in logica ultimilor ani, vom avea un guvern PSD, alaturi de UDMR, sustinuti semitransparent de PNL in Parlament. PSD vrea cu disperare sa guverneze fara sa realizeze ca, din cauza crizei, orice partid va conduce isi va avaria imaginea. Iar PD-L ar avea de castigat stand in opozitie pentru ca ar putea sa critice gestionarea crizei si ar putea face un scor bun la europarlamentarele din vara viitoare.

PD-L din opozitie l-ar ajuta pe Basescu la prezidentialele din toamna anului viitor, cand, dupa reconfirmarea in fruntea de sef al statului si dupa depasirea crizei, la nivel mondial, ar putea fi adus la putere de presedintele reinvestit care ar face din asta o tema pilon a campaniei sale. Nu sunt analist politic, nu emit o astfel de pretentie, insa asa vad eu acum lucrurile acum.