vineri, 21 noiembrie 2008

PD-L danseaza pentru ei

PD-L a ales o metoda isteata de promovare. Si haioasa pe deasupra. Site-ul Dansez pentru ei. In fine, nu stim ca e al PD-L, dar am concluzionat prin eliminare.

Si inca un site de test politic pe langa testvot.eu, si anume busolapolitica.ro.

Blog Agency se transforma in STANDOUT

Ionut Oprea anunta ca Blog Agency a devenit in mod oficial STANDOUT, agentie de marketing online „best-service”, care ofera consultanta si integrare de servicii de marketing online, si care lanseaza servicii inovatoare pe piata publicitatii online din Romania. Multa bafta!

Carturesti extra: 20% reducere la orice carte la 8 ani de la infiintarea librariei

Maine seara, Carturesti aniverseaza 8 ani de la infiintare. Cu acest pilej, pe langa party-ul de la subsol, toate produsele vor putea fi cumparate la preturi foarte mici. Cartile au reduceri de 20%.

joi, 20 noiembrie 2008

OKOSANU live la MNAC: visual-uri si sunete ale naturii

OKOSANU este un performance audiovizual a doi artisti nomazi, ZENIAL (Lukasz SZALANKIEWICZ) si MILOSH (Milosz LUCZYNSKI). Ei genereaza in timp real un flux sonor si vizual (compus din imagini si sunete ale naturii inregistrate in padurea Bieszczady), plasand computerul in centrul procesului creativ.



OKOSANU inseamna ochiul lui San, San fiind numele raului care traverseaza orasul Sanok in Polonia, de unde provin cei doi artisti. Performance-ul celor doi artisti polonezi este o invitatie la o plimbare intre natura si tehnica. Zenial si Milosh au performat in ultimii ani la mai multe festivaluri de profil din Europa.

Evenimentul se intampla la MNAC, vineri, 21 nov., de la ora 9 seara.

Sursa si Foto: Feeder.ro

Fortat sa votez cu PD-L?? M-am testat pe www.testvot.eu

Chiar daca nu cred ca merg sa votez uninominal pe 30 noiembrie, mi-am facut testul de vot pe www.testvot.eu. E un site misto, unde, pe baza informatiilor din programele politice ale partidelor, si pe baza optiunilor personale pe diverse teme (Social, Sanatate, Politica etc.), ponderate, afli la final un clasament al partidelor care raspund cel mai bine preferintelor tale.

Iata ce a iesit la mine, pe general - pentru ca la final se poate face si un select pe teme, afland ce partid ne-ar rezolva cel mai bine pe un subiect specific:

Istoria critica lansata cu cortegiu funerar

Imagini unice la Realitatea unde l-am vazut pe Nicolae Manolescu vorbind despre Istoria critica a literaturii romane, cartea sa lansata astazi la Targul Gaudeamus. In timp ce Manolescu vorbea, in fereastra, pe ecranul Realitatii Tv, defila cortegiul funerar la Petrila. Germinal, Zola...

De ce mancam plastic?

De ce iei pungi de plastic de la magazin cand poti sa ai una/ doua sacose solide la tine pe care sa le folosesti cat mai mult timp? Oricum, de la anul plasticul va costa.

De ce la bucatarie folosesti la greu farfuriile de plastic, cutitele, furculitele si lingurile de plastic? De ce bem in pahare de plastic? Am putea folosi ustensile aduse o singura data de acasa, alaturi de doua cani, una pentru apa/ alta pentru cafea/ ceai.

De ce nu traversezi mereu pe verde? Stiu, graba asta. Dar ce facem cu acele 10/ 15 secunde "furate"?

De ce unii, sa nu acuz pe nedrept pe toata lumea, arunca scrumul si chistocul pe geamul masinii? Din cate stiu, toate masinile vin dotate cu scrumiere.

De ce arunci pe jos diverse chestii, de la biletul folosit de autobuz, la PET-ul de Cola, cand in preajma nu e un cos de gunoi? Scuza anterioara si aceea ca deja exista o gramajoara de gunoi improvizata nu stau in picioare.

De ce ma deranjeaza tot ce am dece-uit mai sus? Nu am un raspuns, insa stiu ca imi doresc sa fie altfel. Mai ales ca nu e nimic complicat in a schimba lucrurile. Tot ce am semnalat e la nivel de individ si, daca macar unul din cei cativa cititori ai mei schimba ceva, eu sunt multumit.

Muzeul Zambaccian din Bucuresti, redeschis

Vesti bune, dupa ce acum cateva saptamani gasisem inchis Muzeul Zambaccian. Initial, muzeul trebuia redeschis prin septembrie, insa ca la noi lucrarile au intarziat. Din fericire nu prea mult, pentru ca azi Muzeul K.H. Zambaccian isi va deschide din nou portile.

In cele circa opt luni de inactivitate, muzeul a fost renovat, consolidat si rearanjat. De asemenea, o buna parte din lucrarile prezente in noua formula expozitionala au fost recent restaurate.



In acest mic muzeu de langa Piata Dorobanti puteti gasi tablouri ale unor francezi ilustri, intre care Renoir si Matisse, precum si singurul tablou din Romania al lui Paul Cezanne, picturi semnate Nicolae Grigorescu, Theodor Pallady (intregit de operele expuse la Muzeul National de Arta si de desenele din Casa Melik) ori Nicolae Tonitza.

Programul de week end al Muzeului Zambaccian era de la 10 la 6 seara.

Am fost la Paris, dar am ratat Comedia Franceza (Video)

Aseara am trecut prin fata Teatrului Odeon si m-am uitat cu regret catre afisele cu piesele Comediei Franceze care a jucat aseara la Bucuresti. Am regretat ca nu am apucat sa iau bilete, desi azi Mada Reala m-a linistit: nu am pierdut nimic, decat ocazia de a ma ambeta a la française.

Totusi, viata mea legata irepresibil de l'esprit francofophon mi-a mai dat o sansa. Sau mai bine zis m-a fortat sa iau contact cu Franta aseara. Initial trebuia sa merg intr-un centru cultural, numiti-l simplist mall, sa vad un film elitist, sa zicem Saw V. Nu mai erau bilete; devorate de miercuriiorangefilm. Asa ca am ajuns inefabil la Paris.

Un film frumos, cu multime de imagini din Orasul Luminii. Un film optimist, desi este socotit a fi drama. Un film tipic francez, adica un colaj de felii de viata (urbana) cu mici drame. Un film francez, adica lungut. Un film francez, adica amestec de rase si de culturi.

Spectatorii au plecat pe rupte din cauza orei tarzii, a limbii franceze si pentru ca poate sperau altceva de la acest film.

Trailer Paris:

miercuri, 19 noiembrie 2008

marți, 18 noiembrie 2008

The Amsterdams, concert in Orange Concept Store

The Amsterdams canta in Orange Concept Store, sambata, 22 noiembrie. Poate ne intersectam acolo sa ascultam un mix de indie, disco, rock, brit pop.

Site-ul Realitatea FM, facut de umplutura

Sincer nu am priceput de ce a inceput cu stangul lansarea Realitatea FM. Lansarea radioului a fost anuntata de jdemii de ori fara sa se intample nimic pana cand, lunea asta, a inceput sa se miste ceva. Cautasem in trecut site-ul lor si, negasindu-l pe Google, am tastat la plesneala nimerind logic la domnu' Prigoana.

Acum ca e si candidat PD-L, nu ar fi mai usoara recuperarea domeniilor realitatea.tv si realitatea.fm, data fiind afinitatea de mesaj? Intreb si eu, nu dau cu parul. Site-ul postului de radio de stiri este accesabil la adresa www.realitateafm.net.

Cautarea nu merge, prima pagina contine cateva stiri luate de la Realitatea.net, designul e lipsa, pardon minimalist. Singurul motiv pentru care am accesa site-ul este pentru streamul audio. Dar de ce as asculta un radio de stiri pe net, cand am... Internet, deci acces la site-urile de stiri?

Dupa ce au amanat atata vreme lansarea postului de radio, puteau sa faca un site mai acatari macar pentru Robert Turcescu. Care saracul nici nu figureaza in pagina Echipa.

S-a lansat www.vizavi-edu.ro, portal francofon dedicat profesorilor romani

S-a lansat site-ul www.vizavi-edu.ro, care se adreseaza celor peste 10000 de profesori romani care predau sau doar cunosc limba franceza. Vizavi-edu.ro cuprinde arhive de texte, imagini, fisiere audio, filme si animatii. Profesorii vor putea face schimb de opinii pe un blog dedicat. Prea multe nu sunt inca pe acest site, insa merita urmarit.

luni, 17 noiembrie 2008

UPDATE: Vama taie porcul pe holurile Parlamentului (VIDEO)

Chiar eram curios sa aflu care este numele candidatului la parlamentare sustinut de Tudor Chirila. Vama a anuntat ca este cu arme si bagaje de partea unui candidat rumen in obraji, cu coada pe sus, rozaliu si bine crescut. Un porc, porc de cocina.



Cum ultima piesa promovata este Tata taie porcul, nu este de mirare optiunea trupei Vama.
Mai jos, cantecul care poate fi socotit imnul candidatului sustinut de Tudor Chirila si trupa sa, insotit de un clip nou-nou, lansat azi.

Vama - Tata taie porcu' (videoclip lansat luni, 17 nov.)



UPDATE: Pe site-ul trupei Vama gasim un adevarat fief electoral al porcului, cu prezentare, pltaforma etc. Ce zice porcul de toata povestea asta? Pai sa-l ascultam: "Am avut azi (luni, 17 nov, n.m.) conferinta de presa, am ajuns s-o fac si pe asta. Sa vin sa dau explicatii. Sa-mi incalce viata privata! Ce-am de gand sa fac in urmatorii 4 ani? Nu le e rusine?! Am eu planuri cu scroafa, dar nu tre’ sa afle toata tara.

Oricum... stiam intrebarile dinainte. Altfel nici nu veneam. Da’ tot m-a enervat. Ce criza economica? Nu de la mine a pornit. Mi-a zis Chirila ceva de bursa, ca as putea sa ma bag. Dar dupa ce-am sunat acolo sa-ntreb si eu cand au inscrieri mi-a inchis in nas [...]"

Foto: blog Tudor Chirila

Galceava porno, castig de trafic pentru Antena3.ro si Realitatea.net

Antena3.ro deconspira practici neortodoxe prin care ar fi fost crescut traficul concurentei Realitatea.net. Ultimii au inclus la un moment dat pe homepage in link-urile catre bloguri mai multe materiale didactice: yuogn psusy, mexican lebsain etc. Intre timp, link-urile perverse au fost scoase, dar cache-ul de pe Gogogle inca le pastreaza memoria vie.

Faza draguta e ca acum Antena3.ro va avea de castigat din dezvaluirea facuta pentru ca detine un articol plin de cuvinte cheie placute manipulatorilor world wide, bolduite pe deasupra la finalul textului.

O cautare dupa sexpresiile de mai sus, via Google, scoate Antena 3 pe un onorabil loc 9. O solutie pentru a fi morali pana la capat ar fi fost scrierea (voit) defectuoasa a cuvintelor cum am procedat eu. O fi fost o scapare, nu-i asa Bogdane?

Textul si capturile foto, aici.