sâmbătă, 15 noiembrie 2008

CRIZAAA??!! Hitul toamnei contrazice abureala economistilor (VIDEO)



Sper ca ati rezistat pana la final. "Trag cu cardu miliardu/ Am mai multi bani ca Sapardu."

Oamenii astia sunt vii si respira cu noi acelasi oxigen in tarisoara asta pricajita.

Via Pahomi care vorbeste de un posibil viral BRD. O fi.

No comment

Apel in gazeta Colegiul 1, "ziar de informare, distribuit gratuit in cartierele Pajura, Damaroaia, Bucurestii Noi si Straulesti" - fituica lui B. Olteanu:

Bucuresti, acest Iron City

Vineri seara m-am intersectat cu ramura programata a colegilor de job intr-un loc necercetat: Iron City. Credeam ca e un soi de pub ceva, insa locul e un club - nu am alt nume la indemana, inghesuit intr-un subsol, undeva vizavi de Club A.



Aduce ca si tip de spatiu cu Revenge, de sub Curtea Sticlarilor - rebotezata hilar Curtea Berarilor pentru a creste vanzarile de Timisoareana care este marca no. 1 a unui local din curte. Iron City e misto, berea e 5 lei si asta la sticla de 0,5 fireste, iar muzica e un amalgam de genuri: am ascultat Parazitii, Mika, Gloria Gaynor si ceva rockareala.



Ideal de iesit in Iron City cu gasca si de retrait o petrecere studenteasca. Chiar si la ani lumina de la terminarea facultatii.

Textele de mai jos se afla pe peretii budei. De ce am pozat asa ceva? Mi s-a parut misto ca in locul clasicelor mesaje cu invitatii si numere de telefon, avem aici un nivel superior, aproape o invitatie la reflectie (bat campii!).



vineri, 14 noiembrie 2008

VideoNews.ro - s-a lansat cel mai nou proiect web al Antena 3

S-a lansat vineri seara www.VideoNews.ro, ultimul proiect pe Internet marca Antena 3. Dupa ce au redesenat un pic sectiunea de sport de pe site-ul www.antena3.ro, urmarea nu a fost un face-lift similar pentru sectiune de vedete, care are si site propriu de circa un an, www.vdtonline.ro, ci un site de video.

Se stia despre acest proiect de ceva vreme si unii s-au indoit de resursele financiare pentru a-l pune pe picioare. Iata ca vedem pe www.VideoNews.ro un amalgam de fisiere video, majoritatea cu sigla TV a Antenei 3 - la o calitate buna pentru web.



La cald cateva impresii: meniul este mutat din header in mijlocul paginii, iar la click pe categorie se deschide in pagina dedicata ultimul fisier incarcat. VideoNews vine si cu oferta de user generated content si nu oricum: promite premierea cu 400 de euro a celui mai vizualizat fisier trimis de user.

Prin aceasta miscare, Antena 3 exploateaza o multime de fisiere video care fie nu intrau pe TV, fie intrau cu o limitare de timp. In plus, se incearca si coagularea unei comunitati video in jurul acestui nou proiect.

Interesant si de urmarit in continuare!

Si cateva cuvinte despre VideoNews, chiar de la sursa: Un site pe care vezi tot ce ti se interzice sa urmaresti la televizor. Un amalgam de stiri oficiale si de informatii provenite din lumea reala, din care tu iti alegi ce vrei sa vezi. Si in care se regasesc stirile tale, ca jurnalist-cetatean, facute pentru cei care traiesc in Romania ta. Mai multe, aici.

Unde a disparut harta verde a Bucurestiului?

Constat de mai multe zile ca site-ul www.hartaverde-bucuresti.ro nu mai functioneaza. Am intrebat in stanga si in dreapta, insa nimeni nu pare sa stie ce s-a intamplat. Am vorbit pe mail cu Dragos Bucurenci, insa nici el nu stie ce se intampla.

La sfatul lui Dragos, am dat mail la Jurnalul National pentru ca publicatia a fost partener media la lansarea hartii verzi a Bucurestiului. Astept raspuns, dar, pana atunci, e clar ca un proiect misto nu mai merge.

Despre Harta verde Bucuresti, ca sa intelegeti ce pierdem prin absenta site-ului: Include 8 categorii de resurse durabile, ilustrate prin 46 de simboluri Cultura, Social, Educatie si informare de mediu, Poluare, Economie verde Sport, agrement si recreatie, Mobilitate, Natura. Include simboluri specifice la nivel local: simbolul pentru monumentele istorice.

Am obtinut si o varianta tiparita a hartii Bucuresti, distribuita acum cateva luni cu revista National Geografic.

CNA, o adunatura de obtuzi (VIDEO Catavencu - clip Corul Vanatorilor)

CNA = Consiliul National al Adevarului, adaptare dupa Ministerul omonim orwellian. Obtuzii astia platiti gras fac ce stiu ei cel mai bine: interzic clipuri, pe motiv ca nu le inteleg latura electorala. O percep insa si, convinsi ca ceva abstrus se ascunde in spate, le interzic. Pun mai jos, clipul Academiei Catavencu, Corul Vanatorilor interzis de CNA. Macar pe web sa fie promovat:

Ovidiu, copil de trupa al Comediei Franceze

Comedia Franceza revine la Bucuresti dupa aproape 10 ani. In 1999 am avut ocazia sa lucrez ca traducator la Teatrul National, asigurand buna intelegere intre tehnicienii lor si ai nostri. Cunosteam bine lumea din spatele scenei pentru ca tatal meu a lucrat zeci de ani in teatrele din Bucuresti, ca impresar.

Experienta din 1999 a fost foarte interesanta pentru ca asiguram nu doar legatura lingvistica intre doua echipe, ci si veriga culturala intre doua lumi. Sa va explic: modul de functionare al teatrului nostru, in 1999, era, pentru francezi, preistoria teatrului. Se uitau cu uimire la scule pe care le stiau din muzeele teatrului - atentie, vorbim de prima scena a tarii, Teatrul National din Bucuresti, Sala Mare.

In prima zi de lucru, din cele 3, am urcat cu francezii in podul teatrului, acolo de unde sunt dirijate stangile - barele metalice grele care sustin decorurile. Au fost socati sa ia contact cu tribul de barbosi piliti care manevrau aceste ciomage uriase, actionand parghii imense.

S-au mirat cum astfel de oameni sunt responsabili de bunul mers al spectacolului, caci ei au pe mana butaforia pieselor, fara de care iluzia povestii nu ar fi intreaga. De acolo, din pod, scena se vede mica-mica - imaginati-va ca va aflati pe buza unei cladiri de 10 etaje si va uitati in jos!

Unde bagam CD-ul?

Dupa cateva ore de tradus dialogurile colorate - evitand subtil les gros mots, fie ale francezilor, fie ale romanilor - dar dupa ton se prindeau si unii si altii, am mers cu molierii la regia de sunet. Alta experienta misto pentru francofonii mei: au intins curajos un CD pe care se afla playlistul spectacolelor, unde era dictata clipa exacta cand intra cutare coloana sonora.

Romanii au zambit stanjeniti: sculele lor ultimul racnet lor nu aveau fanta de CD pentru ca nu functionau cu asa ceva. Francezii s-au scarpinat mirati pe chelii si mai departe au facut o calatorie in timp amintindu-si cum se punea muzica in jurasicul teatrului.

Mi-ar placea sa reiau munca de atunci si sa asigur din nou traducerea intre echipele tehnice. Sunt sigur ca acum lucrurile s-au mai schimbat la TNB. Sau nu... ?

Si-mi mai amintesc cum una dintre actritele Comediei Franceze, nu foarte tanara, se atasase mult de mine. Dar asta e alta poveste, fara sfarsit, din atat de multe motive...

Comedia Franceza vine la Bucuresti cu piesele La Festa si Les Precieuses Ridicules, incepand cu 19 noiembrie. Au ales Teatrul Odeon. Inspirat as zice.

joi, 13 noiembrie 2008

Bogdan Olteanu: ipocrit, bigot. homofob... liberal cu alte cuvinte

Urasc in totalitatea ei clasa politica romaneasca: e mincinoasa in majoritatea ei, are sufletul pervertit, e traseista par excellence... Din traseism tragem si alta concluzie: nu exista doctrine in practica, toti actioneaza (p)oportunist, singurele chestii care se mai misca se intampla in preajma alegerilor.

In Colegiul 1, acolo unde locuiesc, candideaza o multime de indivizi. Pe unii ii stiti si voi: Sergiu Nicolaescu si Bogdan Olteanu, de exemple. Pe primul nu l-as vota nici tras pe roata - eu - pentru ca face parte din clasa (g)rea a oamenilor lui Ilici. In plus, e si un regizor execrabil, desi cu succes la publicul neavizat. Un soi de Coelho al scenaristicii ca tot am mai uzitat azi exemplul asta pe blog.

Ei, dar Bogdan Olteanu... Tinerel, usor obraznic, carismatic, al treilea om in stat... Mai mai ca as fi tentat sa-i trag o stampila. Dar stai, nu el e cel care a inceput ilegal campania cu circa o luna inainte de demararea ei oficiala? De m-am trezit cu cartierul Pajura plin de afise si cu pliante la mine in cutia postala cu mult inainte de demararea campaniei.

Nu este el cel care minte cu nerusinare si ma ia drept oligofren cand se maimutareste ca vrea pentru Colegiul 1 metrou, parcuri si Teatrul Masca? Primul la liberalul Orban, maidanele la liberalul Chiliman si teatrul la liberalul Iorgulescu!

Olteanu, pliantele si homosexualii



Ultima iesire a dovedit din ce material este croit fariseul Olteanu: acele false pliante in care se arata ca seful Camerei ii sustine pe homosexuali. Sigur, aia de au facut asta sunt idioti, dar miros ca om de presa un scenariu: Olteanu s-a victimizat ca stie ca aduce voturi. Imediat a pozat cu plozii si muierea ca el e crestin si nu are treaba cu "peinversii".

Nu doar ca liberalul s-a aratat proFUND homofob in reactia sa la mizeria cu pliantele, dar i-am vazut fatza oportunist bigota. L-am si imaginat in postura de evlavios pupator de moaste, cu ochii beliti la preasfantul obiectiv al camerei TV, acolo unde privirea sa fals cucernica ii hipnotizeaza pe alti bigoti ipocriti sa-l voteze.

Nu stiu cu cine si daca votez, ar fi prima data de cand am drept de vot sa nu ma prezint. Ca finala Iliescu - Vadim la care am chiulit nu se pune.

Bogdan Olteanu, cred ca dupa multi ani la metrou. Oare stia inainte de poza cat costa o cartela subterana?



Foto: site Bogdan Olteanu

Sex in 3, sex intre ei, daca nu ai unde sa iesi in Bucuresti... Iar da cu oistea-n gard Metropotamul

Intru si eu pe Metropotam, basic un site de timp liber pentru Bucuresti, sa ma inspir pentru week end, sa vaz ce evenimente mai au loc prin urbe. Ce sa vad pe HP? Pai asta: Sexercitii, Sex in trei - pozitii. Usor mirat, pentru ca un astfel de text nu-l asteptam aici, dau click, gandindu-ma ca e ceva la misto.

Nicidecum, e un articol despre sex in 3, hetero, gay etc. cu tot cu desenele aferente. Ok, nu sunt pudibond, e minunat sa existe astfel de articole - azi tocmai am citit pe Bihoreanul ce sa mananci ca sperma sa aiba gust bun pentru partenera, iar la finalul articolului ni se ura pofta buna...



Dar pe Metropotam?? Stiu ca se vorbeste ca site-ul e vai de fundul lui din punct de vedere financiar, insa prin scaderea calitatii si, eventual, o crestere de trafic prin generozitatea userilor care cauta pr0n pe Google nu se rezolva NIMIC.

Metropotam e tot mai slab, publica putine evenimente si rar cronici de la acestea. Pacat de acest proiect care incepuse asa de frumos. Dragos Novac ar face mai bine sa-l inchida decat sa-l lase sa pice in derizoriu si penibil...

Sursa foto: Metropotam

Nou roman de Paulo Coelho: Istoria critica a literaturii romane, editie completa

Evident ca bat campii cu gratie, dar am vrut sa va atrag atentia. Saptamana viitoare are loc lansarea editiei complete a Istoriei critice a literaturii romane de Nicolae Manolescu.

Evenimentul are loc pe 20 nov. in cadrul editiei Targului Gaudeamus. Pretul cartii de peste 1500 de pagini va fi de 250 de lei, insa la targ poate fi cumparata cu un pret special de 200 de lei - va luati un parfum nou de la Sephora sau cartea lui Manolescu? - cred ca voi publica aici un sondaj pe ideea asta.



"Absenţele (din "Istoria critica", n.m.) sunt mult mai semnificative, mai ales in perioada de dinainte de, dar si in perioada interbelica. Cat priveste contemporaneitatea, aici selectia poate suscita nedumeriri inca si mai mari. N-am pretentia infailibilitatii“, consideră Nicolae Manolescu, potrivit unui articol din Evz.

Si o nota personala: cartea nu este o istorie clasica a literaturii romane, ea se poate citi ca un roman. Primul volum l-am parcurs cu rasuflarea taiata... Si sunt convins ca urmarea va pastra stilul alert.

Hai la plantare! Concurenta intre plantari, in Romania

As vrea sa particip week endul viitor la o actiune de plantare. Primisem de ceva vreme o invitatie din partea ViitorPlus. Plantarea are loc sambata, 22 noiembrie 2008, in comuna Valcelele, judetul Calarasi.

Acolo, ViitorPlus a plantat in primavara acestui an 4 hectare de teren agricol degradat, (22.000 de puieti din specii diverse precum stejar, salcioară, pin negru, ulm, frasin etc).



Buun, si spuneam ceva in titlu despre un alt eveniment, concurent, gasit pe blogul lui Dragos Bucurenci. MaiMultVerde recruteaza voluntari pentru o actiune de impadurire in apropierea Bucurestiului, zona Padurea Bartoneasa, care va avea loc saptamana viitoare, 17-22 noiembrie 2008.

Dilema, dilema: daca tot vreau sa pun mana pe lopata, sa fiu nitel egoist si sa plantez langa propriul oras sau sa merg mai spre vest...

Foto: MaiMultVerde

miercuri, 12 noiembrie 2008

Stiati ca o cauza a crizei este moda crizei?

Oamenii, vor nu vor, actioneaza gregar. D-aia exista mode de tot felul, dar si detractori ai acestora - tot un grup care se opune modistilor. Pai si criza asta este cauzata, intr-o buna parte, de moda.

Ce vreau sa spun e ca atata se vorbeste de criza, incat si in tari ca Romania unde ea nu produce decat efecte mici - momentan - a isterizat oameni care altfel erau ok si dispusi sa-si cheltuiasca banii, proprii sau din overdraft, pe chestii.

Desi nu au ramas fara job si nici nu exista perspective sa ramana fara - vorbesc de majoritatea "mare" a angajatilor, fiindca criza este un trend, cum era cel eco de exemplu, pai hai sa ne adecvam crizei. Cumpar mai putine, nu-mi mai schimb masina, nu-mi mai redecorez casa, da-o dracu de vacanta in Bora-Bora.

E bine? Nu, pentru ca desi economisim niste bani si ii cheltuim mai inteligent, trimitem o multime de oameni in somaj. Exemplu concret: Dacia are cu 50% mai putina cerere pe piata interna fata de perioada similara a anului trecut.

Nu vin cu o solutie, dar ofer o alta perspectiva: pe langa ceea ce stiam ca aceasta criza este mult crescuta si de panica, si de zvonistica, iata ca mai este acest paramtru: e cool sa vorbesti cu o mina ingrijorata de criza, e trendy sa faci economii si sa treci pe lapte Brenac la punga, mai ieftin decat Fulga in cutie de carton, e mai din popor painea aia clasica nefeliata decat astea in tipla cu E-uri la vedere.

Traim criza, respiram briza de criza. Suntem crizati. Suntem insasi criza!!! La crise c'est moi.

Ramayana Cafe: cum m-au dezamagit indiencele

Am fost la un ceai in Ramayana Cafe, recent deschis pe langa Gara de Nord, in spatele Ministerului Transporturilor. Sa incep cu plusurile: program non-stop, spatiu generos cu multe separeuri, kitsch coerent cu decor indian via Pta Obor, muzica stil Boolywood - ultimele la plus pentru ca dau coerenta spatiului indian.

La minusuri: ceaiul e scump si este facut in scarba: 15 lei si bei apa chioara. De altfel, il aduce imediat si nu exista in ceainic o infuzie de ceva... Apoi, am cerut fursecuri sau alte poame pe langa ceai: nu se poate comanda nimic separat, dar vine cu ceaiul o farfurioara... cu 3 (trei) fursece. In doua persoane e mai greu, ca se lasa cu bataie sau cu bale scurse cand cedezi politicos (exagerez desigur).



Inca o chestie care m-a deranjat: am vrut sa stau la subsol, insa mi s-a raspuns ca nu s-a deschis inca!! (ca in gluma cu "e inchis la non-stop") - pur si simplu fatucile indience nu au vrut sa se oboseasca sa faca gimnastica si sa coboare niste trepte.

Sursa foto: Ramayana Cafe

Dan Dumitrescu are o campanie cool pentru Parlament (VIDEO)

Amicul politic Dan Dumitrescu are o campanie misto: a facut un spot pentru a-si sustine candidatura pentru Camera Deputatilor, din partea Aliantei Verde-Ecologista. In acesta anunta ca nu va distribui pliante, dar le va colecta pe cele care umplu deja cutiile postale din blocuri. Din pacate nu candideaza la mine in Colegiul 1.



via Zoso.

Video si audio de la Google, in Gmail, nu in Google Talks

Dupa ce ieri la RoNewMedia am ascultat un atac dur la adresa Google din partea designerului Miguell Ripoll, CEO, Cesser Digital, Spania, iata ca azi avem o veste interesanta: in Gmail vom putea initia conferinte audio si video, dupa instalarea unei mici aplicatii.

Ce mi se pare ciudat e ca Google Talks a fost tras pe linie moarta. Dupa ce a fost integrat in Gmail nu s-a mai auzit nimic notabil despre serviciul de mesagerie al Google. Eu l-am mai folosit inclusiv cu camul atasat, folosind conex serviciul Festoon. Mergeau ok impreuna, dar nu la fel de rapid ca si Skype.

Iata ca Google ofera audio si video via Gmail si nu via Google Talks...

Detalii, aici, pe site-ul Google.

DJ Qbert la Palatul Universul

Sambata cred ca ma duc la DJ Qbert la Palatul Universul. Sper sa fie la subsol, printre vechile masini tipografice. Daca nu... nu.

Beletul va fi 35 de lei, in avans.

marți, 11 noiembrie 2008

RoNewMedia 2008



Am mers azi la editia 2.0 a RoNewMedia, prilej de a vedea adunata sub acelasi plafon toata suflarea on-line-ului romanesc. Dar nu asta a contat pentru ca nu am inca varsta la care socializaraea sa fie primul interes de a merge la un astfel de eveniment si la care sa fiu suficient de blazat incat sa cred ca le stiu pe toate.

Nu am de gand sa scriu aici o prezentare a prezentarilor (sic!) - am un caiet plin ochi de notite si link-uri interesante si, in plus, toate prezentarile vor fi disponibile pe site-ul RoNewMedia. Accesati-l zilele urmatoare ca merita!



Am retinut o atitudine generala apropo de contextul actual: criza in care ne aflam world wide nu va afecta dezoltarea Internetului, ba chiar ar putea sa=l ajute pentru ca este un mediu unde poti dezvolta mult mai usor si mai ieftin - inclusiv pentru end-user, o afacere. De ce nu am cumpara de pe web tot soiul de chestii cand aici e mult mai ieftin?

In partea a II-a, am avut de ales intre o discutie despre comertul electronic si una despre design web. Ca Project Manager am optat fara rezerve pentru a doua varianta. I-am sorbit cuvintele lui Miguell Ripoll, CEO Cesser Digital, care a explicat cum designul web trebuie sa vina abia dupa proiectarea site-ului, cum cel mai important este codul care trebuie sa fie clar si sa fie in asa fel scris incat site-ul sa functioneze si cu dezactivarea CSS-ului sau a Java scripturilor. De ce? Pentru ca ceea ce conteaza este informatia, nu brizbrizurile pe care le punem ici colo sa furam ochiul userului.



Tot el a mai explicat de ce este o mare prostie in care persista multa lumea sa se puna meniul vertical in stanga. Da, acolo se uita ochiul, citim noi europenii de la stanga la dreapta, dar meniul acela il accesam cu mausul care este in mana dreapta, nu clipind din ochi! Logic, are dreptate, poate d-aia bloggerii sunt mai isteti si isi pun mai toti meniul in dreapta!

As mai scrie dar sunt rupt de oboseala asa ca urc niste poze si ma bag la o bere de relaxare. A fost o zi plina in care m-am adapat la izvoare bogate si istete.

Eu, imortalizat de Piticu:



UPDATE: Mai jos e Marius Popa, copilul "obraznic" al Brizei:

luni, 10 noiembrie 2008

Hai la vot pe 30 nov.! Un video convingator (?)

Un video care ne indeamna sa votam pe 30 nov. pe ideea ca democratia .ro are 18 ani, deci egala cu varsta minima de vot. Interesant, dar nu stiu cat va prinde. Nu rezonez la acest clip, mai degraba ma repezeam la vot ca urmare a clipului de 30 de min. al lui Obama.

"Ciomageala" intre antene: 1 e mai mare ca 3

Ca unul care am lucrat si la site-ul Antenei 1 si la cel al Antenei 3, ma simt lovit de nostalgie vazand ca 1 a trecut de 3 in Trafic.ro.

Antena 1 a crescut mult in ultima vreme datorita incapatanarii lui Andrei care, inca de acum 2 ani, a pariat totul pe video. Iar in ultimele luni, dincolo de calitatea binecunoscuta oferita de video pe on-line, contentul A1.ro cuprinde meciurile din Liga 1.

Ramane de vazut daca noul proiect al A3.ro care se va bate cap la cap cu directia pe care merge Andrei va ridica din nou site-ul televiziunii de stiri.

Atentat desjucat, cu gloante meteorite, asupra cosmonautului Geoana

Dupa cum discutam cu o colega de blogroll, din ciorba scandalului politic mioritic lipsea omorul si glontul. Iata ca a venit si veriga lipsa: o stire fierbinte despre niste focuri de arma trase in autocarul PSD in care se afla si liderul contestabil al PSD, Mircea Geoana.

Citind stirea prin varii locuri, am aflat ca s-a tras cu o pusca cu aer comprimat care a scuipat... pietre in parbrizul autocarului. Soferul, vigilent, nu a tras pe dreapta si a continuat drumul ca in filmele cu Geimşi Bonzi, de teama sa nu fie chilărit premierul desemnat.

Uf, va dati seama ca eram pe punctul de a-l pierde pe cosmonautul sef, rapus de meteoriti stradali?

Mizerie. Bond in mizerie (Video trailer Bond Quantum of Solace)

Duminica vazui ultimul Bond, la noul cinema, City Lights. Lume, lumeee, de proasta fac(a)tura. Am auzit la "fă-uri" cat pentru tot anul, iar Cosmote-ul cred ca era pe modul economic ca urangutanii se apelau prin mall urland de la distanta unii la altii.

Filmul nu s-a mai intrerupt la jumatate ca in seara premierei, insa ce folos. Dupa cum citisem, James Bond a ajuns in mare mizerie in acest film: singurul gadget notabil e un telefon Sony Ericsson C902 Titanium Silver, masinile se afla in recesiune, de unde si reciclarea/ tunnarea unei broscute VW, modelul ala vechi...

Bond bate si omoara tot ce prinde, o lasa pe o amarata salvata din ghearele unui balaur singura in strada, plina de sange si nici nu o rezolva de-a lungul filmului... Si nici pe altcineva, caci sexul este o alta mare lipsa a acestui nou Bond.

Hm, si sa va zic ca dl. Bond circula cu un 331 local, din Bolivia, alaturi de plebe? Da, Bond a ajuns intr-o asa de mare criza economica incat s-a suit in autobuz si nici nu cred ca a perfor(m)at biletul (sic!).
Destul de dezamagitor acest 007 Quantum of Solace care il demitizeaza pe Bond, ajuns un simplu om intre oameni.

Video trailer James Bond 007, Quantum of Solace:

duminică, 9 noiembrie 2008

Week ends: cobor la statia de metrou Carturesti pentru a ajunge in Vila Embassy, de unde fac Gesturi potrivite in fata lui Horia Bernea

Vineri seara am dat o raita pe la Carturesti de unde mi-am cumparat cateva carti pentru job. Am si inceput sa le devorez...

Dupa partida de cumparaturi am descins in subsolul pustiu al librariei

si am privit cu interes proiectele pentru reamenejarea statiei de metrou Piata Victoriei 2. De ce doar doi si nu si cealalta? Cea mai misto idee mi s-a parut decorarea iesirilor de la metrou in armonie cu specificul unuia dintre cele 3 muzee din zona: o carapace de brosca testoasa, poarta taraneasca cu o casa in spatele gurii de acces si macheta unei planete care sa inghita partial accesul subteran de pe Aviatorilor. Idei multe si pentru subteran: delfini si pesti plutitori pe tavan, mobilier adecvat unor teme muzeale etc. Am si votat pentru cele mai interesante proiecte. Detalii si sursa foto, aici: www.ilovebucharest.org/metroart.

Sambata am iesit in Club Embassy care s-a mutat in casa,

abandonand terasa cu aer marin. Casa veche din Piata Lahovary cu o scara monumentala si tavane din lemn, cu picturi inserate, aduce mult cu locatia Cafepediei, aflata la doar 5 minute. Merita sa le vizitati pe ambele, dar sa nu cereti salata in Embassy ca nu isi merita banii! Cocktailurile au, fireste, 80% gheata.

Iar barmanul nu stie sa improvizeze: i-am cerut un cocktail cu absint (aveau aceasta bautura), dar a ridicat din umeri spunand ca nu are habar cu ce ar putea sa-l combine! Bausem un astfel de cockatil in Newton Bar cu o seara inainte, foarte bun si la un pret foarte ok.

Duminica am ajuns la Muzeul Taranului, cu ideea clara de a vizita

micro-expozitia cu obiectele lui Horia Bernea, Gesturi potrivite. Ceea ce am si facut, dar nu am plecat cu mana goala! Pentru modica suma de 2,5 lei am cumparat un poster alb-negru cu tematica "taraneasca". A mers la fix pe partea exterioara a usii de la baie, vecin de hol cu posterul alb negru ce infatiseaza un instantaneu din New Yorkul anilor '30 - lipit pe spatele usii de la intrare ;).

Tot la MTR am prins si o expozitie de fotografie despre arhitectura

moderna croata. Sunt cateva proiecte foarte indraznete care m-au facut sa iau serios in calcul o calatorie la Zagreb...

Tot mai crede cineva ca e plictiseala in Bucuresti?