vineri, 26 septembrie 2008

Sinucigasi.ro, noua oferta a toamnei

Aflu de un site nou, via Petreanu. Site-ul sinucigasi.ro nu contine nici poze de dupa, nici sfaturi pentru un suicid perfect, ci, din contra, vine cu sfaturi pentru cei bantuiti de ganduri negre si pune la bataie un forum unde oamenii cu probleme sa poate afla un sfat bun.

Nu ratati! Film rar la TVR: Total Eclipse despre poetii Rimbaud si Verlaine

Filmul Total Eclipse va fi difuzat vinerea aceasta de TVR 1 de la 23:00. Titlul a fost tradus cu picioarele in romana: Poetii blestemati, iar filmul il are in rol titular pe Leonardo Dicaprio - cel care juca excelent in tinerete - vezi What's Eating Gilbert Grape, din 1993.

Despre film, via site TVR: Filmul urmareste relatia dintre rebelul poet francez Arthur Rimbaud si scriitorul Paul Verlaine. Verlaine il cheama la Paris pe Rimbaud, dupa ce acesta ii trimite o serie de poeme. Sosind acasa la familia sotiei sale, Mathilde, Verlaine descopera, socat, ca Rimbaud, la doar 16 ani, este un scandalagiu enervant, care reuseste sa faca viata imposibila tuturor. Intre cei doi ia nastere o relatie neobisnuita.

Poze din filmul Total Eclipse:

Unde iesim in week-end? Greentea’s Vintage Fair

Sambata, de la 11 pana seara, putem merge la Greentea’s Vintage Fair, langa Hala Traian. Putem cumpara haine, incaltari, bijuterii si multe altele la preturi mititele.
Iar dupa partida de cumparaturi, ne incalzim cu un ceai de la Greentea.

joi, 25 septembrie 2008

Un clip in-decent: Diesel XXX (Video)



Atentie! Google va cere autentificare ca il considera indecent.

Via Anka

Ce n’est pas une chanson d’amour, in Fabrica

Un eveniment misto, sambata asta, in Club Fabrica: premiera spectacolului despre sunetul si imaginea Bucurestiului, "Ce n’est pas une chanson d’amour", in regia lui Carmen Vidu. Cu Marius Manole, in rol titular. Mai multe, aici.

miercuri, 24 septembrie 2008

Scurtmetrajele Megatron, Joi si Bricostory la ICR Bucuresti, miercuri

Miercuri, 24 septembrie, ora 19.00, la sediul ICR va avea loc avanpremiera scurtmetrajelor Megatron (regia: Marian Crisan), Joi (regia: Hadrian Marcu) si Bricostory (regia: Andreea Paduraru).

Seara de film va avea loc in prezenta celor trei regizori.

Megatron, 2008, 15 min., Premiera in Romania
Palme D’or pentru scurtmetraj, Cannes 2008.
Cu: Gabriela Crisu, Maxim Adrian Strinu
Este ziua de nastere a lui Maxim care implineste 8 ani. Impreuna cu mama lui, cei doi locuiesc intr-un sat aflat destul de departe de oras. De ziua lui, mama il duce la McDonald’s .



Joi, 2007, 30 min.
Ea e o muncitoare oarecare dintr-o fabrica de prosoape. La sfarsitul unei zile de lucru, accepta invitatia unui coleg de a o conduce acasa. Cand ajung la destinatie, el intra in casa si fac sex. In ciuda acestui lucru, intre ei nu se creeaza nicio conexiune si nimic serios nu pare sa iasa din intalnirea lor. Astfel ca fiecare petrece noaptea separat. Inca o zi de joi care ar fi putut fi diferita, dar nu a fost.

Bricostory, 2007, 21 min.
Ana si Paul, un tanar cuplu, merg in timpul pauzei de serviciu la un magazin de amenajari interioare. Intr-o incercare de a-l face pe Paul gelos, Ana se imprieteneste cu Robert, un angajat al magazinului.

Mai mult, pe icr.ro.

Bucuresti, un oras de iubit si de urat in acelasi timp

Multa vreme am cautat sa bag vizual sub pres tarele orasului meu. Am incercat sa ma agat de schimbarile in bine si sa ignor mizeria si mizeriile mizerabile. Bun. Nu se poate insa. Bucurestiul va ramane un melenj de ura si iubire, altfel nu se poate.

Mostra proaspata. Stateam infipt intr-o coloana auto catre Arcul de Triumf. Vad departe pe trotuar, pe pista de biciclisti, un tip la costum, mansetele camasii ieseau un pic, casti albe in urechi (iPod?), freza impecabila. Ce tare, imi zic, uite ca se poate si la noi sa mergi la job cu bicla.

Bucuria si rusinea ca nu merg si eu pe bicicleta s-au spulberat in cateva secunde. In spatele ciclistului business a aparut...o masina care sunta coada pe trotuar. Ce-i drept, nu mergea cu viteza si nu l-a claxonat pe biciclist. Am bagat intr-a-ntaia si am plecat mai departe perplex de confuz... Ciudat e Bucurestiul asta!

Filmul Elevator, vineri, la Centrul National de Arta Tinerimea Romana

Filmul Elevator va fi proiectat vinerea aceasta intr-o noua sala de cinema, in Bucuresti, pe Strada Gutemberg la numarul 19 unde se afla Centrul National de Arta Tinerimea Romana. Mai multe, aici.

marți, 23 septembrie 2008

luni, 22 septembrie 2008

Libertatea are un site nou

Luni a fost lansat noul site Libertatea. Site-ul se apropie de modelul tabloidelor de afara, doar ca adopta si o incoerenta tipic romaneasca prin care nu mai gasesti nimic in pagina. In plus, alternarea formatului pozelor in stanga este suparator, mai ales ca nu are nicio logica. A, si in bunul trend al vremii, ziaristii Libertatii s-au pricopsit cu blog.

Uninominalul Bogdan Olteanu fura startul campaniei

Inainte de a pleca din tara am primit in cutia postala o scrisorica de la Bogdan Olteanu, candidat al PNL pentru Parlament. Am ignorat-o si am sperat intr-o eroare a staff-ului sau. Campania incepe oficial pe 31 octombrie, in caz ca Olteanu nu stia.

Am revenit sambata aceasta si am zarit Pajura si Bucurestii Noi impanzite de afise cu Bogdan Olteanu care cere ipocrit sa fie adus metroul in nordul Bucurestiului. Uitam ca la Transporturi e liberalul Orban? E cumva Orban certat cu Olteanu sau viceversa :D astfel incat glasul rotilor de tren subteran nu-i lasa sa stea la o barfa mica despre Metrorex?

Mai multe abureli electorale ale lui Olteanu, pe Ziare.com, aici.

duminică, 21 septembrie 2008

Boogie sau despre criza penisului lui Dragos Bucur (Video)

Am vazut Boogie, desi trailerul nu-mi spusese mare lucru. Filmul e urmaribil, are si momente amuzante, dar in general cascatul si privitul catre ceasul mobilului pentru a vedea cat s-a scurs din cele doua ore sunt de neevitat.

Boogie surprinde crizele barbatului ajuns la 30 de ani si prezinta 3 mostre: ratatul, semiratatul si realizatul - care insa regreta libertatea pe care o avea in tinerete.

Prilej pentru personajul interpretat binisor, dar nu magistral, de catre Dragos Bucur, sa si-o traga cu "fetita" de care se bucurasera anterior cei 2 fosti tovarasi de nebunii ai sai. Vedem ce e de vazut si auzit ce e de auzit din singura bucata de sex a filmului.

Filmul poate fi trecut cu vederea, fara regrete/ frustrari cinefile.

Zilele Bucurestiului - prohodul unui oras in putrefactie

Fata de Noaptea Muzeelor, zilele acestea ale Bucurestiului au insemnat busuioc si circ aruncat plebei care s-a calcat in picioare in colbul din ruina istorica a Centrului Istoric si pe maidanul cu tina de langa Mastodontul Poporului.

Am dat sambata seara o raita in Parcul Izvor (care parc?) si am prins cateva acorduri de Bryan Adams. Apoi am mers in Piata Constitutiei (alta gluma toponimica) pentru a prinde proiectiile de pe Palatul Parlamentului. Prostime multa, specia cocalarilor era libera si multa.



In Centrul Istoric, aceeasi strada Smardan sufocata de oameni pentru ca este in continuare singura reabilitata. La cafenelele de pe marginea Smardanului nu aveai loc sa arunci un ac. In sfarsit, am incheiat sambata aruncand un ochi altor proiectii in Piata Universitatii.

Mi-as fi dorit de data asta mai mult de la aceste zile ale orasului. Pe langa evenimente care aduna oameni care nu au nimic in comun unii cu altii pentru ca nu formeaza o comunitate, as fi vrut lansarea unui proiect citadin care sa-i lege pe bucuresteni. Altadata insa...

Foto: ankime.blogspot.com