vineri, 5 septembrie 2008

Ce (ne) facem cu tiganii?

Tiganii put. Tiganii fura. Tiganii sunt rai. Tiganii sunt analfabeti. Tiganii nu sunt romani. Tiganii nu sunt oameni. Nu fi tigan! Te dau la tigani! Tiganule ce esti! Hai ma, nu fi tigan! Tiganca imputita! Cioaro! etc. etc.

Clisee pe care noi, romanii majoritari, le aruncam spre etnia colorata ori in discutiile dintre noi macar o data pe zi. Putem face pentru a schimba in bine relatia dintre majoritari si tigani? Ce anume? Asta am intrebat pe Ziare.com, aici.

miercuri, 3 septembrie 2008

O veste excelenta: Metrorex trece la Primaria Bucuresti

Guvernul a pus punct unei anormalitati: Metrorex trece in administrarea Primariei Generale. Astfel, PMB va putea dezvolta metroul si va putea corela circulatia trenurilor din subteran cu RATB-ul. Detalii pe Ziare.com, aici.

Noul browser, Google Chrome (download)

Marti toata blogosfera innebunise cu noul browser Google Chrome care, teoretic, se lansa ieri. Toti marii nostri bloggeri, disperati sa nu piarda trenul indexarii din partea Google, au semnalat evenimentul ("S-a lansat noul browser Google Chrome" etc.) trimitand la o pagina... cu info despre browser-ul Google Chrome. Abia azi am putut accesa linkul www.google.com/chrome de unde se poate face download la noul browser, Google Chrome. Interfata sa este simpla, poate prea simpla, dar am remarcat cu placere ca deschide fara probleme orice fel de pagina, fara erori si mesaje enervante.



M-am mirat de absenta lui Google Toolbar pe care il credeam "sudat" de browser-ul Google Chrome. Una peste alta, ma asteptam sa fiu sufocat de paginile si aplicatiile Google, insa nu este nici pe departe asa. Google Chrome se instaleaza foarte rapid si nu cere multe resurse. In meniu, exista o zona pentru programatori, cu acces rapid in sursa paginii, consola si depanare Java Script si Administrare activitati.

Download Google.com/Chrome

marți, 2 septembrie 2008

Asa se face o campanie contra accidentelor!! (VIDEO)

Un colaj de clipuri contra accidentelor, made in UK. Clar, violent si explicit. Direct la tinta, nu cu metaforele de la noi. Asa trebuia facut si la noi! Via Anca.

Noul site Antena3.ro este on-line, versiunea beta

Cum era de asteptat, Antena 3 a aruncat in eterul... virtual noul sau site acum, la inceput de septembrie. Inca este o versiune beta in care putem intra prin stirea care anunta noutatea. Se stia de mai multe luni ca in toamna va fi lansat noul site, iar Zoso a pus pe blogul sau capturi cu pozele noului site, inca de acum cateva saptamani.

luni, 1 septembrie 2008

Palmieri la Universitate. Poftim?? Da, palmieri la Universitate! (FOTO)


In week-end m-am nimerit prin centru si am pozat minunea: palmierii din Piata Universitatii. Plantati la fix acum ca se raceste vremea. Plantati in centrul orasului pentru ca suntem o tara bananiera. Plantati acolo pentru ca meritam si am votat Piedone, Vanghelie si Oprescu.

duminică, 31 august 2008

Despre secretele Bucurestiului si evadari in muzeele gradina

Bucurestiul are o multime de muzee mici, pitite in colturi putin stiute, inundate de verdeata. Cateva dezvaluri, in Ziare.com: "[...] Chiar in inima orasului, la doi pasi de Piata Romana, se afla un muzeu putin deranjat de pasii curiosilor: Muzeul Friedrich si Cecilia Storck. Casa acestor importanti artisti interbelici adaposteste picturi si sculpturi, iar cel mai frumos loc este camera Balcic cu picturi din fostul oras romanesc, semnate Cecilia Cutescu-Storck [...]:. Continuare, aici.