sâmbătă, 16 august 2008

Paris, oras de calatorit

Am pus si calatoriile la Paris pe Ziare.com. Prima data am fost in 2000, apoi de Revelion intre 2007 si 2008. Imi place mult orasul, dar nu m-as muta acolo, daca as fi pus sa aleg intre acesta si mai multe. Parisul il simt ca pe un oras superb de rerere vizitat, ca turist, dar nu ma vad traind ca locuitor acolo. Greu de spus de ce... Parisul nu e Barcelona. Articol si foto, aici, pe Ziare.com.


joi, 14 august 2008

Teoria comunicarii inverse

Un text si o lectura inversa... cu sens invers. Foarte misto, via Sutu.

miercuri, 13 august 2008

Chira Chiralina, o relectura stenica

Individul dubios de care aminteam recent pe blog mi-a adus de aminte de o carte draga: Chira Chiralina a lui Istrati. M-am reapucat sa o citesc, pe plaja la Vadu, si am reusit in cele 3 zile de mare sa parcurg o buna bucata din ea.

E o lectura tonica, iti da forta sa treci peste greutatile vietii, sa speri in continuare, sa iubesti in continuare. Sa pretuiesti viata, pana la urma.

Am atasat cele mai vechi imagini ale Portului din Braila, desigur, mult mai proaspete decat actiunea cartii.


marți, 12 august 2008

Copacii din Fabrica de Glucoza, salvati pentru moment


Pentru moment, terenul din Fabrica de Glucoza nu va mai fi defrisat. Primarul Oprescu a revenit asupra deciziei sale, in urma materialului de pe Ziare.com, singura publicatie care a scris despre acest subiect. Oricum am aflat lucruri interesante si cu miros de ilegalitate: terenul a fost acordat unor fosti proprietari, inca din 2005, desi nu figureaza pe site-ul PMB in sectiunea de retrocedari. Si mai sunt si altele care vor fi curand puse pe Ziare.com.

luni, 11 august 2008

Vadu KeoKe Sunwaves 4 Mamaia

Sambata dimineata am plecat la mare. Am mers pentru prima si ultima data la Vadu. Departe rau, drum prost si, pe deasupra, incredibil de aglomerat. Si nu am nicio vina pentru ca in articolele despre plajele salbatice si despre plajele de nudisti nu am pomenit nimic de acest loc. Mi-au placut insa plaja si marea, curate.
Seara am mers pe Keoke si apoi la Sunwaves, in Mamaia. Mi-a placut muzica pe Keoke, iar la Swv am facut naveta intre cele trei corturi. Misto, lume multa, cam prea diversa social pentru gustul meu.



duminică, 10 august 2008

Manastirea Jgheaburi, pitita intr-o valcea, intr-o cetate de brazi

Vineri am avut parte de o excursie pe cinste, intr-un loc unde nici cu gandul nu ajungi, la o manastire departe de orice urma de civilizatie. Din autostrada am dat intr-un drum national, apoi intr-unul judetean, catre Olanesti, apoi la Pausesti intr-unul cu pietre, drum de tara, apoi un alt drum pitic cu pietre si gropi, mic, abia incapea masina, apoi alt drum care se arunca in gol intre brazi unde am mai mers circa 1 kilometru. Apoi pe jos pe carare, apoi o alee cu piatra de rau care ducea la manastire, de la izvor, tinta mea... Articol complet pe Ziare.com si galerie foto. En & Joy.