joi, 7 august 2008

In parc, cu un individ dubios



Profit zilele astea ca lucrez seara pentru a sta in Herastrau la soare, cu cartea in mana. Si cu o cafea, fireste. Citesc usor circumspect, usor amuzat, cartea lui Bruce Benderson - Românul, o autobiografie erotica. Un tip, homosexual pe la 50 si ceva de ani, se indragosteste de un prostituat roman pe care il descopera in gangurile Budapestei. Il urmeaza in Romania si se intampla o sumedenie de lucruri.

Ma amuza sa citesc despre Bucurestiul din 1999, perceput ca un soi de lume a treia, cu cladiri in ruina, tigani, caini agresivi, gunoaie si foamete. Parca ar descrie un oras-fantoma din lumea a treia... Oricum, este experienta unui strain si trebuie luata ca atare. In plus, autorul imbina istoria sa recenta cu povestea despre Carol al II-lea, cu care se si compara in mai multe randuri.

miercuri, 6 august 2008

Si chirurgul Oprescu taie copaci in Bucuresti?

Am publicat in Ziare.com o mica ancheta legata de defrisarea care se pregateste pe un teren urias, de circa 36 de hectare, aflat langa Lacul Tei. "La sfarsitul lunii iulie, proaspatul primar semneaza o dispozitie prin care se aproba dezafactarea materialului dendrologic de pe terenul localizat pe Soseaua Fabrica de Glucoza, nr. 6-8. Este vorba de un teren al primariei care era gestionat de ALPAB - Administratia Lacuri Parcuri si Agrement Bucuresti pe care se afla o pepiniera, administrata de institutia amintita anterior, precum si alti arbori salbatici." Mai multe aici, pe Ziare.com.

luni, 4 august 2008

Duminica in familie incompleta

Ieri pe la 11 am aterizat pe terasa aeriana de la MNAC, cu prietena mea, Jeni. Am stat cu ea la umbra, ne-am baut cafeaua, mi-a povestit de amantii ei - teribila fata. Dupa cateva ore, am epuizat-o, la pagina 499. Mai are sa-mi citeasca niste scrisori, dintre care unele de la Emil Cioran. [Si da, te-am cautat din priviri]



Pe dupa-amiaza, mi-am luat mama din dotare si am mers la targul de obiecte artizanale de la Green Hours. Masute putine cu cercei, vase si genti care de care mai colorate. Dupa ce ne-am baut sucul si am salutat doua colege personale, ne-am retras acase.

[Si da, te-am cautat din priviri]

Seara, o placuta surpriza in Herastrau unde m-am dat cu rolele: o multime de oameni la spectacolul sustinut de artistii de la Opereta (si Opera, cred). Scena era amplasata fix pe locul unde in urma cu 2 ani prestau manelisti intr-un "megasou" oferit de Vanghelie. Plimbare pe acorduri muzicale de calitate si sentiment placut intr-un parc curat, desi aglomerat. [Si da, te-am cautat din priviri]