sâmbătă, 2 august 2008

Am-Sterdam, pe Ziare.com

Inca o calatorie pusa pe Ziare.com, in articolul "Hai-hui prin Amsterdam - Sodoma pentru unii, Mecca pentru altii": [...] in coffe-shop se pot fuma joint-uri, dar nu puteti bea cafea, in ciuda numelui! Preturile sunt destul de mici, efectele marijuanei difera de la om la om: am vazut intr-un coffe-shop si persoane care radeau isteric - efectul cel mai frecvent, potrivit spuselor practicantilor sportului verde, dar si oameni deprimati, cu ochii goi. De gustibus! - mai multe aici, pe Ziare.com.



Si da, articolul ar fi trebuit sa aiba si galerie foto, daca le-as fi gasit pe propriu-mi computer :D. Luni, cand articolul va fi trecut intr-un box pe site, va contine si imagini. Aceasta pe care am folosit-o aici este de pe bigfoto.com.

vineri, 1 august 2008

(De) ce e de kkt la noi?

Vineri seara m-am indreptat zglobiu catre Fabrica. Chiar am promovat pe site-ul pentru care lucrez evenimentul de vineri, Pulse. Am ajuns pe la 9 fara, la 9 incepea piesa, conform programului. Am aflat cu stupoare ca intrau doar cei aflati pe o lista (lunga) de invitati si abia apoi, dupa epuizarea listelor, urmau sa intre cei care PLATEAU BILET!!!

In limita locurilor, fireste. Deci, cum sa numesc eu asta? Nesimtire? E prea slab, stiu, dar nu sunt zo.so sa scriu aberatii, deviatii si minciuni pe blog. Deci eu platitor de bilet trebuie sa astept sa intre cei cu invitatii si abia apoi daca am noroc intru si eu!! In orice tara civilizata e invers, cel care da banul e regele, cel care are invitatie sta la risc si se aseaza in limita locurilor.

Huo Fabrica, sa va fie rusine, este o mare magarie ceea ce ati facut! Si eu care credeam naiv ca este un loc civilizat, una din insulele de normalitate dezirabila. Evident ca nu am mai stat sa-mi verific sansa de a plati biletul si am plecat scarbit direct in Absinth Bar, unde mi-am stins amarul in alcoolul divin. Rusine!

joi, 31 iulie 2008

UPDATE: Elevator urca in Fabrica (VIDEO)

Joi seara de la 7 un film misto in Fabrica. Buget urias, circa 200 de euro (!), decor amplu: corpul unui lift. Actori misto, trailer pe masura.

UPDATE: Filmul este bestial!! Dialogurile sunt autentice, tensiunea e bine montata, filmarile sunt iarasi misto si totul se intampla cu 2 oameni in camera liftului. Finalul este bine gandit pentru ca, atentie, nu e un film roz american.
Am intrebat echipa daca s-a incadrat cu adevarat in 200 de euro si au spus ca da pentru ca a muncit multa lume gratis. Ok, dar pe ce s-au dus 200 de euro? Casete, mancare si afise a venit prompt raspunsul. Eu le urez bafta cu promovarea si, sincer, as recomanda oricui sa mearga la cinema sa-l vada, daca ar reusi sa-l urce si pe marile ecrane. Si inca ceva: incredibil de multa lume in sala, public misto de film care a empatizat cu soarta celor 2 captivi in lift. Pardon, elevator (vedeti filmul pentru sinonimia asta). S-a ras, am stat cu inima stransa si, la final, desi nu e ok cum vroiam, ne-am bucurat sa o vedem vie si smulsa din pelicula pe Iulia Verdes, aplaudata puternic pentru rolul ei credibil. Partenerul Cristi Petrescu era la Milano asa ca nu ne-a onorat cu prezenta. Si avea doar 16 ani cand a filmat Elevator! Vorba lunga... Urmariti pe unde va mai rula filmul si musai sa-l vedeti ca e foarte tare.

miercuri, 30 iulie 2008

Bucurestiul, catre normalitate

Avem un centru public de inchirieri de biciclete! Inceputul este modest, dar merita semnalat si incurajat. Puteti sa inchiriati bicicleta prin intermediul serviciului Cicloteque, disponibil in zona Facultatii de Drept din Bucuresti, contra unor sume accesibile, zic eu.

100 RON / an* - tarif întreg
50 RON / an* - tarif redus pentru elevi, studenti sau pensionari; se acorda in baza unui document care sa ateste acest lucru (carnet de elev sau student vizat pe anul în curs, talon de pensie)
* 12 luni de la data inscrierii

Un abonat Cicloteque poate imprumuta la un moment dat o singura bicicleta, impreuna cu accesoriile aferente: lant antifurt, casca de protectie. Perioada de inchiriere reprezinta intervalul dintre momentul inchirierii si momentul restituirii bicicletei / accesoriilor.

Inchirierea se poate face cu ora (/h), cu restituire in aceeasi zi (/12h) sau cu restituire a II-a zi (/24h).



Totusi, mai sunt si alte optiuni de inchiriere a unei biciclete: un serviciu micut, aici, in Pantelimon, pe care l-am folosit si in ziua testarii pistelor de biciclete, alaturi de Ziare.com, si un altul pe strada Agricultori.

duminică, 27 iulie 2008

Sur la sterilite

Mon sens de l'exageration ne va jamais au-dela de mon doute. C'est un des multiples paradoxes dont est faite la vie des animaux de mon espece. Heureusemnt les animaux de mon esperce ne pullulent pas. Nous sommes une espece sterile et nous le faisons expres. C'est d'ailleurs une charite pour le monde, quoique nous ne le fassions pas par charite - Jeni Acterian, Jurnalul unei fete greu de multumit.

sLOVEnia, o tara de vizitat. Obligatoriu!

Am scris un articol pentru Ziare.com despre Slovenia, tara unde am mers de trei ori si pe care am batut-o ceva, in calatoriile mele. "Am avut ocazia sa vizitez de trei ori Slovenia intre 2005 si 2006, toamna, primavara si vara. Am gasit o tara foarte frumoasa, cu munte si mare, cu o capitala micuta situata intre dealuri inalte si, in general, cu o multime de atractii turistice datorita peisajelor de basm. Slovenia este o tara mica, comparabila ca suprafata cu Dobrogea noastra." Galerie foto si continuare, aici, pe Ziare.com.