miercuri, 21 mai 2008

Spital si operatie 3.0, pentru cateva zile

Joi ma internez iar la Fundeni si, in principiu, tot joi voi fi operat. Sper ca luni sa revin pe baricade. Sa-mi tineti pumnii sa fie bine aceasta ultima operatie si refacerea sa fie fasta.

Laba Vasile si alte sloganuri bizare

Dupa ce ieri scriam de domnul Labo, azi aflu de un candidat: Vasile Laba - PD-L, la Primaria Bistrita Bargaului. Sloganul: "noi ne tinem de cuvant", sinonim pentru PD-L-ismul "facem ce trebuie". Sutu e genial si imagineaza o serie de sloganuri ale candidatului Laba: “Incearca si cu Laba!”, “Eu lucrez pentru tine”, “Ai incredere in Laba!”. “Te poti baza pe Laba” etc.

Si un afis de mare caracter al unui alt candidat, tot PD-L, Dorin Florea:

Romania, calificata la finala Eurovision 2008, prin Nico si Vlad (VIDEO)

Nu ma omor dupa acest concurs unde sunt multe piese mizere si unde se voteaza politic, nu dupa calitate. Anunt totusi ca marti seara, Romania s-a calificat la Belgrad si va canta prima in finala Eurovision 2008. Nico si Vlad i-au convins aseara pe sarbi si pe cei care au urmarit showul.

Artistii din Salonul de mai, izgoniti de vecini retarzi


O stire de zilele trecute anunta ca pe strada Maria Rosetti, intr-o casa veche, mai multi artisti s-au organizat in Salonul de mai. Vreme de o luna, 17 coregrafi, fotografi si actori aveau de gand sa serveasca portii de cultura bucurestenilor.

Vecinii au facut reclamatie la politie pe motiv ca langa ei se afla o secta care bea si se drogheaza, asezonata cu ceva pornografie. Atata i-a dus capul sa priceapa!
Satui de sicane si de injuraturi, cei 17 si-au facut bagajele din casa unde avea contract de inchiriere si s-au mutat temporar in Coolcat, langa Lipscani. Vor incerca sa gaseasca un alt loc, mai prietenos si cu vecini mai putin isterici.

http://salonuldemai.blogspot.com/

marți, 20 mai 2008

Dorel Labo... lucreaza pentru tine (sic!)


O adresa a unui candidat: Dorel Labo. Si un slogan pe masura numelui: "Vreau sa lucrez pentru tine!" Si o poza cu mana dreapta intinsa. Nu multumesc, domnule Labo. Ma descurc si singur daca chiar e cazul. Candideaza la Zalau.
www.dorellabo.ro

O casa superba, stil oriental, pe Strada Doamnei


luni, 19 mai 2008

LIVE: Intalnirea bloggeri-politicieni, Club A


E deja 18:11 si politicienii nu s-au aratat la intalnirea cu bloggerii din Club A. In fine, era de asteptat, sa nu cerem prea multe de la acestia. Probabil ca dupa 18:30 am putea incepe sa-i cautam in sala. Nu promit un live blogging foarte aplicat, dar voi incerca sa pun aici noutati cat de repede pot. Si imagini!

Sebastian Bodu, candidat pentru Primaria Sectorului 5, a explicat ca si-a creat un blog pentru a avea o relatie directa cu oamenii care stau pe Internet, fara a mai trece mesajul prin mass-media.

Dan Dumitrescu, candidatul PER, recunoaste ca si-a facut blog pentru a aduna voturi pentru ca altfel nu avea acces la expunere.

Dragos Dinca, candidat la Sectorul 2, spune ca si-a facut blog pentru a avea un spatiu in care sa raspunda unor intrebari legate de proiectele pentru primaria la care candideaza.

Cozmin Gusa recunoaste ca nu a mai calcat pragul Clubului A. Gusa crede ca un politician care doreste sa comunice pe net cu oamenii pentru ca internautii sunt interesati de politica, dar nu activeaza in acest plan.

Articol complet si imagini, aici, pe Ziare.com.

Vanghelie are site nou. De data asta, complet


Luni, Marian Vanghelie, candidatul PSD la Primaria Sectorului 5 - Bucuresti, si-a lansat programul politic pe site. Dupa ce scriam saptamana trecuta ca noul site cuprinde doar o pagina cu un flash in 4 cadre, acum site-ul wwww.vanghelie.ro este complet. Primarul care este arata ce a facut si promite mult(e) pentru viitorii 4 ani: parcuri noi, strazi cu apa, canal si asfalt etc. etc.

Orban se arunca in gol catre Bucuresti de pe acoperisul de la Transporturi

Ludovic Orban si-a lansat a mia oara campania pentru Bucuresti, catarat pe acoperisul Ministerului Transporturilor. Cu markerul in mana, cu microfonul in alta, a trasat linii si cercuri pe biata harta a Capitalei.

Orban va inchide cercuri de circulatie, va construi 29 de pasaje subterane - la Razoare vom avea un pasaj suprateran, alaturi de cele doua tuneluri preconizate, vom avea o autostrada urbana suspendata deasupra Dambovitei, vom avea sosea lata de-a lungul actualei cai ferate Bucuresti-Constanta, vom avea Bulevardul Uranus...
Concluzia: promisiunile nu costa, linii pe harta trasez si eu ca e moka... Si inca ceva: la atatea promisiuni, e clar ca nu se va face NIMIC!!!
Detalii despre promisiuni, aici.

Gay Fest la Bucuresti, editia 2008

Anul acesta, Gay Fest incepe mai devreme, probabil din cauza alegerilor locale din iunie. M-am uitat peste programul publicat de Accept Romania si pare nitel mai elevat fata de editiile anterioare.

Pe langa filme, exista si expozitii de fotografie si workshopuri. Si clasicul mars/ parada (?) cu care se incheie Gay Fest-ul de la Bucuresti. Observ de asemenea, ca s-a renuntat la ideea nefericita de anul trecut, a casatoriei intre persoanele de acelasi sex, pentru o alta acceptabila, cea a parteneriatelor civile, indiferent de sexul persoanelor. Astfel, concubinajul ar fi legalizat.

Programul complet, aici.

Intalnire bloggeri-politicieni, in Club A

Luni are loc o intalnire intre cativa candidati primariile Bucurestiului si bloggeri, in Club A, la initiativa Asociatiei consumatorilor de media. Si-au anuntat prezenta: Cozmin Gusa, Sebastian Bodu, Dan Dumitrescu, Dragos Dinca, Piticu, Krossfire, Lovingvama, INconstantIN, Diana, Adrian Cristea, Nihasa si Adi_Ocs...

Palatul Cotroceni, vedere de noapte. Sinaia, vazuta de la Bucuresti














Duminica seara, dupa 10 si jumatate, am ajuns la Palatul Cotroceni. Intrucat lucrasem toata ziua, ma gandeam ca voi rata Ziua Portilor Deschise. Intrasem in gradina superba a Cotrocenilor in vremea lui Emil Constantinescu si in Muzeul Cotroceni in cateva randuri.

Duminica am putut vizita si parterul aripiii prezidentiale a palatului, unde se afla Sala Uniri, Salonul Ambasadorilor, Biblioteca etc. Palatul este superb si rivalizeaza cu oricare constructie veche occidentala. Iar noaptea, iluminat, arata foarte frumos.

Insa nu pentru palat venisem, ci pentru gradina. In clipa in care intrati in parcul Cotrocenilor, ajungeti direct la Sinaia, langa Peles. Sa fie din cauza raului care susura langa alea pietruita, din cauza felinarelor vechi, din cauza arborilor foarte batrani cu trunchiuri extrem de groase? Sau poate din cauza aerului umed care miroase a padure veche.

Am stat jumatate de ora din putinul timp pe care l-am putut petrece la Cotroceni asezat pe o banca de piatra, in fata unui lac in care se oglindeau luna si trei copaci batrani. Am ascultat linistea tulburata doar de pasarile de noapte si de cantecul unor broaste si mi-am umplut plamanii cu aerul de Sinaia...

Ar fi excelent ca o data pe luna sa se poate vizita parcul si Palatul Cotroceni. Puhoiul de lume de ieri a aratat ca oamenii doresc sa viziteze acest loc, nu doar o data pe an, asa cum a sugerat Traian Basescu. In opinia sa, Ziua Portilor Deschise ar putea deveni o traditie pe data de 19 mai a fiecarui an.

PS: Din cauza grabei, nu am avut cum sa incadrez fotografiile. Asa incat, arata destul de primitiv.

duminică, 18 mai 2008

Nebunia de la Noaptea Muzeelor, in Bucuresti

Am mers la cateva muzee, sambata seara si am ramas surprins de numarul mare de oameni. M-am simtit ca la Paris, inainte de acest Revelion, cand petreceai ore sa intri la Orsay ori Pompidou. Ei bine, in fata muzeelor de Istorie, de Arta Nationala, Antipa, George Enescu, de Geologie etc. etc. erau cozi foarte mari. Multi, multi tineri care isi priveau orasul lor, Bucurestiul, cu ochiul curios de turist.

Am parcurs Calea Victoriei de la un capat la altul cu opriri la mai multe muzee. Am intrat pentru prima data in sala de concerte a Palatului Cantacuzino si am ramas mut de frumustea acelui loc micut care mi-a adus aminte prin decoratiuni de spatiul central al Galeriilor Lafayette. Mai multe detalii si fotografii de la Noaptea Muzeelor din Bucuresti, aici.