sâmbătă, 10 mai 2008

Ziare.com, intre Realitatea si Antena 3

Munca echipei, din ultimele luni, de la relansarea site-ului Ziare.com, isi arata roadele: suntem pe locul 12 in Trafic, am trecut de Realitatea.net si suflam in ceafa Antenei 3. Sper ca Ziare.com sa intre cat mai repede in primele 10 site-uri de stiri din Romania.

Cristian Diaconescu este primarulcapitalei.ro

In sfarsit, Cristian Diaconescu si-a lansat site-ul cu un domeniu inspirat ales: primarulcapitalei.ro. Simplu, minimalist.

Sloganurile candidatilor la Primaria Bucuresti

- Ludovic Orban vine cu un slogan de la Transporturi: "Pune Bucurestiul pe roate".
In locul lui as fi evitat orice referire la Transporturi. NU s-a facut nimic in mandatul lui Orban: niciun kilometru de autostrada, chef la Amsterdam ai celor de la Drumuri si probleme personale la volan ale ministrului.
- Sorin Oprescu se considera: "Primul pentru Bucuresti". Ce-i drept, sondajele il arata in frunte, insa in locul lui nu m-as bucura pentru ca publicul este inca sub impresia patimilor din tribunale. Le trece intr-o luna si Doctorul ar face bine sa scoata reteta pentru Bucuresti din buzunar - nu o face publica pt. ca se copiaza!

- Vasile Blaga propune "Solutii, nu discutii", "Dintr-o bucata" si "Face ce trebuie". Problema este ca programul sau este cvasi-identic cu al lui Videanu. Iar 10- Cristian Diaconescu vine maine cu sloganul. Sau poate in seara asta.

- Codrin Stefanescu vine cu strigatul: "Eliberati Bucurestiul!". Si-a luat un nume razboinic, Tancul, ceea ce provoaca ilaritate la parcurgerea programului sau electoral: "Tancul Codrin are un defect. Din fabricatie. Ii place natura. E dependent de plimbari. Si de sport. Vrea sa-si scoata fetita in aer liber." Si cum se cheama fata tancului? Tancheta sau tanchista?
- Cozmin Gusa este de doua luni in campanie cu sloganul: "Ne-am saturat cat ne-au furat!". Cine ne-a furat domnu' Gusa? Ca eu nu inteleg la ce/ cine va referiti. Articol complet pe Ziare.com.

joi, 8 mai 2008

Sorin Oprescu, sabotat de Wordpress

Sorin Oprescu se considera o victima a sistemului ticalosit. Joi am aflat ca sistemul malefic actioneaza si pe Internet, deoarece, dupa suspendarea bizara de miercuri a blogului lui Sorin Oprescu, joi a revenit cu un nume de domeniu putin modificat: sorinmirceaoprescu.wordpress.com. Vorbim in continuare de blog, nu de site. Adresa veche, sorinoprescu.wordpress.com, a fost suspendata miercuri, aparent din cauza violarii unor termeni si conditii.

Sunt insa niste neclaritati in aceasta cruciada informatica impotriva lui Sorin Oprescu. Prima, Wordpress-ul nu poate fi influentat din Romania, deoarece este o platforma internationala arhi-cunoscuta. Nu-si permite sa suspende fara motiv un blog, dar poate fi fortat de un poseseor de jurnal on-line sa blocheze un cont, daca acesta incalca (intentionat?) termenii [citeste mai mult, aici].

miercuri, 7 mai 2008

Vlad Petreanu iese din anonimat cu un site propriu

Ma intrebam acum ceva vreme de ce Vlad Petreanu nu-si asuma blogul, prin aceasta intelegand ca nu a inregistrat un (sub)domeniu cu numele sau. Reamintesc ca blogul unde-l gasiti acum pe Vlad este amardezi.blogspot.com. Iata ca www.petreanu.ro este la incalzire pe margine. De urmarit.

CEC in haine noi. CEC Bank


CEC-ul a devenit CEC Bank. Si-a schimbat straiele si sediile sale batrane si neatractive vor fi renovate anul acesta. Nisa vizata este cea pe care deja se afla: mediul rural.

Foto: Jurnalul.ro

Stiu cine va fi noul primar al Bucurestiului.ro


Un candidat intarziat, dar nu cel mai intarziat, isi lanseaza astazi site-ul: www.primarulcapitalei.ro. Mai precis in seara asta, pe la ora 22:00. Domeniul este inteligent ales, dar... sa vedem care sunt sansele sa intre in turul 2. Pentru ca ajuns aici, ar putea sa castige. Si nu, nu pot sa spun al cui e site-ul, dar hai ca nu e greu sa va prindeti singuri ;)
UPDATE: Baietii s-au prins ca nu termina cu site-ul diseara, asa ca au amanat pentru joi la 14:00 lansarea site-ului.

Realitatea are site nou

Remarc mai intai zona de video din dreapta care a devenit un must in sfera site-urilor de news. Cand am propus asta anul trecut, se oferise replica stupida: "Ce, sa copiem site-ul X?". Si uite ca acum jumate de site este ocupat de video. In sfarsit.
La o prima impresie: stirile se citesc/ gasesc greu, cel putin in zona Celor mai importante / Recente dupa primele doua link-uri nu mai vad nimic. Stilul promovarii primei stiri a unei categorii cu foto ajuta la evidentierea acelei informatii, dar restul se cam pierd. La fel ca si in site-ul vechi Realitatea, zona nou introdusa de revista presei este putin vizibila si prost organizata... tocmai prin excesiva organizare care exclude sinteza.

marți, 6 mai 2008

Incepe Festivalul Filmului European



Deschiderea festivalului va avea loc joi, 8 mai, ora 19.00, la Sala Palatului, cu o seara de gala la care va fi prezentat filmul Cuscus cu chefal (La graine et le mulet, Franta, 2007), care a obtinut Premiul special al juriului la Festivalul de film de la Venetia, 2007. Regia filmului este semnata de Abdellatif Kechiche, cineast distins cu numeroase premii internationale.

In cadrul Festivalului va avea loc avanpremiera filmului Podul de flori, al lui Thomas Ciulei (vineri, 9 mai, ora 20.00, Cinema Studio), pelicula ce va deschide, de asemenea, si editia locala din Iasi, miercuri, 28 mai.

Sambata, 10 mai, va avea loc inaugurarea unui spatiu de proiectie nou pentru cinefilii din Bucuresti, „noul cinematograf al regizorului roman”, sala Horia Bernea de la Muzeul Taranului Roman, un cinema unde programarea este facuta de 10 dintre cei mai buni regizori romani. Inaugurarea se va face cu proiectia coproductiei europene Obiecte pierdute, o colectie de sase scurtmetraje realizate de regizori din Europa Centrala si de Est. La eveniment va fi prezent Cristian Mungiu, realizator al unuia dintre episoade.

Regizorul slovac Martin Repka va fi prezent la proiectia filmului Intoarcerea berzelor, pe care l-a realizat în 2007. Evenimentul va avea loc duminica, 11 mai, ora 18.00, la Cinema Studio.
Csaba Bollók, regizorul si scenaristul filmului maghiar Calatoria Iskai, va fi prezent la proiectia care va avea loc joi, 15 mai, la Muzeul Taranului Roman.
Gala de închidere va avea loc duminica, 18 mai, ora 21.15, la Muzeul Taranului Roman, cu proiectia filmului De partea cealalta (Germania, 2007) în regia lui Fatih Akin.

Cu acest prilej va fi decernat Premiul publicului, oferit de Orange.
La Bucuresti festivalul se desfasoara în perioada 8–18 mai, la Cinema Studio si la Muzeul Taranului Roman, unde vor avea loc proiectii în aer liber si in interior (sala Horia Bernea).
In tara, Festivalul va fi prezent la Timisoara (21–23 mai, Cinema City), la Craiova (23–25 mai, cinematografele Patria si Modern) si la Iasi (28–30 mai, Cinema City).

Cum a fost in Vama de 1 mai?


Ok a fost... Desi promit sa nu mai calc de 1 mai in Vama. Nu m-a deranjat aglomeratia, as fi suportat-o (cu greu), ci lumea fara legatura cu Vama. Ce inteleg prin asta? Juni care urlau din toti rarunchii: Hai Steaua! Fetitze deja bronzate care se plimbau pe toace pe ulita centrala. Baieti cu tricouri imprimate cu chestii argintii/ aurii.

Chelnerii de la Liana, angalati pe unicul criteriu "cocalar", imbracati cu outfituri specifice: geaca-gluga cu blanita, curea cu catarama enorma D&G (Dorina si Gigel, pentru necunoscatori), lanturi enorme la gat ori la pantalonii originali Armani... Freze cocos, par vopsit blond.

Si tot pe ulita centrala, m-am simtit ca in Capitala cand eram claxonat de masini. Si multe, multe masini si motoare de fitze...

Si din nou am fost surprins de comentariile scarbite la vederea celor doi-trei nudisti temerari. Fratilor, e VAMA!!! Valea la Costinesti ori Eforie, daca nu acceptati libertatea si linistea din Vama.