vineri, 25 aprilie 2008

Blogul lui Sorin Oprescu nu stie de victoria "sefului"


Deja stiti, candidatura lui Sorin Oprescu la Primaria Bucuresti a fost acceptata de Curtea de Casatie. Site-ul sau insa nu stie de acest lucru, aici.

Instalatie urbana, la Patria: telefon public-privat


Cine are cheia lacatului, poate baga si cartela.

Spovedeste-te.ro

Pentru cei care nu ajung la biserica, exista varianta spovedirii video fara preot. Nu este garantata purificarea, doar racorirea, aici.

De azi, cu vaporul intre lacurile Floreasca si Herastrau

Gata! De vinerea asta, ne putem plimba cu vaporasul intre lacurile Floreasca si Herastrau. Ecluza reparata anul trecut va fi acum folosita in premiera. Amatorii de vaslit ori de pedalat pot alege barci si hidrobiciclete, pe ambele lacuri.

Un intelectual bun e unul mort. Util si ca nume de strada

Mircea Cartarescu scrie un articol amar in Evenimentul zilei, pe marginea decesului Monicai Lovinescu. Am ales concluzia: "Si-atunci la ce mai sunt buni intelectualii? Vii, nu sunt buni de nimic, ba chiar sunt identificati cu inamicii publici cei mai periculosi. Morti, insa, cand nu mai pot profeti si nici moraliza, devin ideali pentru discursuri oficiale, comemorari, statui si nume de strazi. Ca doar nu le putem numi pe toate Strada Depozitului." Integral, aici.

joi, 24 aprilie 2008

Bucuresti - cel mai poluat oras din Europa


Bucurestiul se afla pe primul loc in cel mai recent top al oraselor poluate din Uniunea Europeana, depasind Sofia, Atena sau Roma, a declarat, joi, directorul executiv al Agentiei pentru Protectia Mediului (APM) Bucuresti, Adrian Catrina, potrivit Mediafax.
Topul a fost intocmit in baza unor date adunate in anul 2005, cele colectate ulterioare nefiind inca procesate pentru a putea fi alcatuit un nou clasament.

Foto: alpineawareness.net

Primariabilul Poteras ne pune sa facem curat in Bucuresti


Un site eco, care ne incurajeaza sa adunam gunoaiele. Poteras ne multumeste, aici.

O noua abordare pentru... buricul lumii (foto)

miercuri, 23 aprilie 2008

Barbaru' roman, civilizat cu blogu' (si) in Bucuresti

Si Cristi Manafu scrie despre bloguri folosite pentru tot soiul de initiative cetatenesti. Am scris si eu recent pentru Ziare.com despre eunublochezintersectia.ro ori despre rabla.info. Mai nou, aflu despre civilizatia la metrou (Tudor, e buna si ideea ta cu un abtibild pe care sa scrie: "Te-ai spalat azi?"), via un blog coatelametrou.blogspot.com. Iar cei care nu stiu sa parcheze, ar trebui sa aiba stickere precum cele de mai jos, aici:



Detalii: "Nu oricine merita onoarea de a i se lipi asa ceva pe masina. Alegeti cu grija cavalerul potrivit, care, fie a parcat pe trotuar si nu se mai poate circula pe langa el, fie a lasat masina pe sosea ca lumea sa ii poata admira mai bine teava uriasa de esapament sau aripioarele de rechin."

Sorin Oprescu, candidatura respinsa din cursa pentru Primaria Bucuresti

Candidatura respinsa pentru Sorin Oprescu! Doctorul Sorin Oprescu nu a reusit sa adune un numar valid de semnaturi pentru a putea sa participe la cursa pentru Primaria Capitalei. Biroul Electoral a respins 5000 de semnaturi care nu sunt valide, lipsind adresa ori seria si numarul de buletin. Cristian Diaconescu poate rasufla usurat pentru ca Oprescu nu se mai agata de haina sa si se poate concentra pe lupta finala cu Vasile Blaga, de care scriam zilele trecute.
Sorin Oprescu nu a reusit sa tina evidenta listelor de semnaturi si, iata, a pierdut. Nu doar lupta pentru primarie, ci si credibilitate. Unde sunt cele 100 000 de semnaturi pe care le anunta, din 35 000 necesare? Si cum din suta de mii nu a avut cifra anterior amintita, cu semnaturi valide?

Parcare multi-supra etajata pentru biciclete... in Japonia. Bucurestiul poate visa

Iata de ce japonezii sunt unde sunt. Adica foarte departe de europeni, de nord-americani, iar de noi, ce sa mai zic. Nici macar nu folosim bicicletele pe scara larga in Bucuresti. Ia uitati-va cum au rezolvat ei problema parkingurilor de biciclete, in orasle aglomerate.

Tokio:


versus Amsterdam:


... si Bucuresti (avem rastel, avem piste... nu avem "clienti"):

marți, 22 aprilie 2008

Cum va arata metroul din Bucuresti... la Pastele Cailor

Din pacate, harta afisata pe site-ul PMB este... idealista? Un vis frumos? Nu cred sa avem metroul desenat pe harta nici macar in 100 de ani. Este vorba de noi magistrale si de statii noi pe actualele linii. Click pe poza.

Murgeanu arunca banii pe click-uri

Azi m-am bucurat vazand ca Murgeanu, catindatul PD-L pentru Primaria Sectorului 1, are link sponsorizat pe Google. Foarte tare, mi-am zis! Uite un politician cu viziune new-media...Click pe link sa vaz site-ul si... "under construction". Nu, nu merge scuza ca e un teaser pentru ca, daca nu as fi in presa, nici ca as mai intra pe site. E penibil sa faci reclama unui site aflat la stadiu de embrion web:

luni, 21 aprilie 2008

A murit Monica Lovinescu


Monica Lovinescu a murit duminica seara, la Paris, la varsta de 85 de ani, in urma unei indelungate suferinte, anunta Radio Romania Actualitati.
Fiica lui Eugen Lovinescu, Monica Lovinescu a fost un ziarist si un critic literar de exceptie, dar si una din marile voci ale exilului cultural romanesc din perioada comunista. Mai mult, pe Ziare.com.

duminică, 20 aprilie 2008

Ar fi putut fi primar general


Am scris un articol despre primarii pe care Capitala i-a ratat: nume anuntate pentru lupta din acest an, dar care s-au dat la o parte sau au amanat proiectul.
"Batalia electorala pentru primaria mare a Bucurestiului este deja configurata: ii stim pe combatanti, nu le cunoastem planurile, dar cunoastem deja ultimul act in care se vor lupta doi oameni care au fost luati cu arcanul de partid si aruncati in lupta: Vasile Blaga si Cristian Diaconescu. Competitia se anunta altfel in urma cu doar cateva luni cand, pe buzele noastre, erau alte nume:e:
Marian Vanghelie
Visul de marire al primarului de peste Ferentari si Rahova este, fara indoiala, primaria Capitalei. Marian Vanghelie ar fi avut sustinerea organizatiei Bucuresti a PSD si ambitia omului crescut in patura de jos sa ajunga, asemenea unui proletar de poveste, in varful piramidei Capitalei. " Continuarea, aici.
Foto: rezistentaurbana.blogspot.com.