sâmbătă, 5 aprilie 2008

Discipolul lui Iisus sau cum sa scrii blog pe usa WC-ului din hipermarket



O chestie geniala pe usa budei dintr-un hipermarket. Bun, acolo sunt de obicei mesaje cool cu activi, pasivi, limbisti etc. Ei bine, juma de usa era cu un text din Biblie, iar postul primise si reactii de la publicul cititor: "Ce nebun, sa scrii cuvinte sfinte in WC" sau "Cat de nebun sa fi sa scrii in WC din Biblie?". Observati cum o banala usa devine un soi de blog sui-generis, cu comentariile nemoderate, unele on-topic, altele off-topic (cele cu telefoane sau pe alte subiecte). Foarte misto!

Paula e o vaca de vanilie


Pe Paula o gasiti la hipermarket. Ea o vaca cu ochelari de soare, e intretinuta de Dr. Oetker si face reclama unui iaurt de vanilie. Si scoate lasciv limba la clienti. Pofta buna!

Good bye Lenin! sau cum sa calatorim in Epoca de Aur


Am dat de un site foarte simpatic si retro, de unde putem cumpara tricouri cu hermeneutica socialista, comunista si cum mai vreti voi. T-shirt-uri de 1 Mai care se apropie cu pasi repezi. Tot la adresa pe care v-o zic imediat este un bestiar comunist/ consumist cu printuri din Epoca de Aur, reclame la diverse trebi, produse si servicii. Am sutit doua afise, dar va dau si calea catre site: suvenirshop.ro.

Si, pentru fanii mei, as dori sa reamintesc link-ul catre un articol pe care l-am scris anul trecut de si pe 23 august, fragment din memoria mea colectiva din timpul comunismului: dat flori la rusi, Congresul al XIV-lea, hore in miezul intersectiei etc. Link, aici, pe Ziare.com

vineri, 4 aprilie 2008

Bucurestiul, umanizat de Summitul NATO

Subscriu celor care s-au bucurat de acest summit. Nu din motive politice, ci pentru ca am avut parte pentru cateva zile de un oras curat, cu spatii verzi ingrijite si cu flori, fara masini parcate aiurea sau chiar cu strazi pustii. Un centru linistit, aer parca mai proaspat, mai putini caini vagabonzi, nu tu cersetori si politie din metru in metru. Deci, sentiment de maxima siguranta. Si, dupa cum remarca un coleg din presa, afluenta de straini din centru a colorat intr-un mod placut si firesc peisajul. Putem avea summit tot timpul?

Mai exista romani fericiti care se uita la casete VHS

Ei bine da, in era DVD-ului, Blu-Ray sau HD-DVD, exista si romani fideli vechilor, batranelor casete video! Cine? Politia romana. Am zarit intr-unul din deja celebrele Loganuri rosii cu radar pe bord, pe bancheta din spate, un snop de casete video, BASF si AGFA, cu copertele atinse de patina timpului. Cine stie ce capodopere cu Bruce Lee ori "O floare si mai multi..." militieni erau trase pe benzile alea uzate... M-a palit nostalgia, zau.
UPDATE: Si cu vocea incofundabila a Irinei Nistor, pe fundal!!

Fotografie istorica pentru Romania si pentru planeta


Basescu a reusit o premiera mondiala: i-a adus la aceeasi masa, la dineul oferit la Hilton, pe cei mai importanti lideri ai planetei. Este vorba de Bush, Putin, secretarul general al NATO - Jaap de Hopp Scheffer, Angela Merkel, presedintele Comisiei Europene - Jose Manuel Barroso si secretarul general al ONU - Ban Ki-Moon.
UPDATE: Mi-e sila de tonomatele din presa si de majoritatea "colegilor" care nu au subliniat importanta acestui dineu, ca simbolica. Romania a alaturat in premiera planetara toti greii politici la o singura masa, dar nu se sufla un cuvant ca Doamne fereste sa iasa bine Basescu! As fi pus poza asta pe prima pagina a oricarui ziar fara nicio ezitare.

Sfaturi cand vreti sa cumparati on-line o carte

Cu ocazia tirgurilor de carte, Bookfest sau Gaudeamus, am tot scris despre site-urile editurilor romanesti care reprezinta o sursa importanta de venit prin vinzarea on-line a cartilor tiparite. Nu am mai scris de ceva vreme despre site-urile-librarii, loc virtual de unde pot fi cumparate carti ale mai multor edituri. in ultimii doi ani, au aparut nume noi, unele e-librarii au dat faliment, iar in prezent putem vorbi de o aglomeratie de nume pe aceasta piata generalista de carte virtuala. Fireste, articolul de mai jos va face o selectie cu accent pe ce este nou.

www.time-services.ro
Site-ul are o oferta de carte foarte variata si contine destule titluri vechi. Acest lucru este un avantaj, cred eu, pentru ca putem cumpara carti care nu se mai afla in librariile din caramida, iar pretul a ramas unul accesibil, inclusiv pentru studenti. De exemplu, in Beletristica/Critica mai gasim cartea lui Mircea Vasilescu, Iubite cetitorule, la pretul vechi. Pentru comenzi de peste 99 de lei, time-services.ro suporta taxele de livrare. Plata se face ramburs, iar cardul este acceptat pentru clientii din strainatate. [mai mult in Observator cultural]

joi, 3 aprilie 2008

Liberalii, noii comunisti - Hasotti: "interventia (de la Timpuri Noi) a fost prea blanda"


Liberalii si-au pierdut si mintile si liberalismul. Bratianu cel batran cred isi rasuceste praful in care s-a transformat in cripta lui cand noii liberali, pastoriti de Motocicleanu fac hora cu PSD, sustin initiative de stanga etc.
Uitati dragilor ce declara Puiu Hasotti, apropo de "anarhistii" anti-NATO: interventia fortelor de ordine impotriva militantilor anti-NATO din zona Timpuri Noi a fost "prea blinda" si discutia ar trebui sa se poarte in jurul intrebarii de ce nu s-a intervenit mai agresiv. "Mai bine facem o nedreptate decit sa ingaduim o dezordine", a declarat senatorul liberal, citat de NewsIn.
Nu stiu de ce il vad pe tovarasul Ion Iliescu care ar vorbi despre anarhistii astia cum vorbea despre golanii de la Universitate si despre drogurile si armele de la partidele istorice, PNTCD si PNL (sic!). Rusine, tovarasu' Puiu! Sper ca nu ti-ai ars carnetul de partid, ala cu secera si ciocanul pe el.

Si o precizare: fireste ca nu am nimic cu summitul asta, am scris toate aceste posturi pentru ca este revoltator ca in tara asta inca nu ai voie sa-ti spui punctul de vedere.

Eu nu blochez intersectia - campanie


O initiativa misto, de pe bloguri, la fel ca aceea a tandemului Zoso - Manafu cu fotografierea rablelor ce ocupa aiurea locuri de parcare, numita "Eu nu blochez intersectia". Iata despre ce este vorba: "Sunt sofer in Bucuresti si zilnic trec prin diferite stari datorate traficului si blocajelor.
Daca si tu crezi ca blocajele sunt cauzate si lipsei de bun simt a soferilor,
care intra in intersectie desi nu o pot traversa, te rog citeste ceeace cred eu;
- Cred ca 90 la suta din blocajele in trafic sunt datorate soferilor.
- Prefer sa stau 3 minute la stop decat 20 intr-un blocaj.
- Nu intru in intersectie chiar daca e verde, daca nu o pot traversa.
- M-am saturat sa tot gesticulez la stop, incercand sa explic celui din spate de ce nu intru in intersectie, de ce nu vreau sa o blochez.
- Nu este de bun simt ca printr-o actiune de a mea sa obstructionez libertatea de miscare a altor oameni.
- Cred ca acest mesaj de bun simt, trebuie transmis si celorlalti participanti la trafic.
De aceea am decis sa imi lipesc un mic banner, cu mesajul:
www. EU NU BLOCHEZ INTERSECTIA .ro" Link, aici. Contact pentru sticker gratuit: sieunu@gmail.com.

Caragiale redivivus. Politia intoarce armele "anarhistilor"



UPDATE: Un purtator de cuvant al Jandarmariei a explicat la Realitatea Tv cum au decurs evenimentele de ieri de la Timpuri Noi. Domnul cu pricina a recunoscut ca au intrat in hala fara sa se intereseze daca exista un contract legal si i-au saltat pe tineri. Baietii au intervenit in forta pentru ca in hala se tulbura linistea publica. No comment!

Din nou despre anarhistii nostri fara de vina! Politia a intervenit iar joi dimineata... dar de data asta au intors armele. Adica i-au ajutat sa intre in hala inchiriata legal, de unde, da, fusesera scosi violent ieri. Politia a intervenit azi pentru ca directorul Timpurilor Noi refuzase accesul tinerilor, incalcand astfel contractul. Sa speram ca, o data incepute discutiile in hala, nu vor intra iar jandarmii. Oricum, sunt sigur ca microfoanele sunt, discret, la locul lor.

miercuri, 2 aprilie 2008

Site "anarhist" blocat de securisti?

Site-ul "anarhistilor" anti-NATO nu mai poate fi accesat. Oare de ce, dragi tovarasi? Interesant motoul contra-doxa pe care il putem citi datorita motorului Google: "Contra - Doxa - a free space against any kind of discrimination". Poza am salvat-o din cache-ul Google:

Jandarmii, niste mardeiasi



Anrahist terorist anti-NATO aranjat de jandarmii romani.

La Timpuri noi... tot ei (militienii si securistii) - NATO-anarhistii teroristi, saltati cu duba



UPDATE 2: Razvan Martin, directorul Agentiei de Monitorizare a Presei, a fost saltat din masina sa pentru ca dorise sa ofere asistenta "anarhistilor". Mi-e tot mai sila de sistemul putred.

UPDATE 1: Potrivit unor afirmatii ale unor tineri sustinatori ai celor care au fost arestati, militia a facut uz de forta, unii dintre cei arestati au fost batuti si au fost amenintati cu moartea. Si daca e pe jumatate adevarat este foarte grav si ne arunca inapoi in bezna fricii ceausiste astfel de reprimari brutale.

-------------------
Butonam azi telecomanda si urmaream linistit curgerea imaginilor vesele cu Bush si Basescu. Presedintele nostru avea orgasm vocal gratuit pentru ca reusise sa se joace pe plaja de la Neptun cu unul dintre liderii lumii. Cei doi au vorbit discutii pentru ca, asa cum s-a auzit la conferinta de presa, nu au stabilit nimic concret: vizele raman, cu Teo Peter ramane cum a stabilit injustitia americana si... cam atat.
Momentul liric a fost rupt de stirea de ultima ora cu arestarea unui lot consistent de tineri teroristi care unelteau, culmea ironiei, intr-o hala a fabricii Timpuri Noi. Ne-am facut de rasul lumii civilizate cu actiunea in forta de tip securisto-militian impotriva unor pusti care DISCUTAU despre extinedera NATO si vopseau niste bannere cu mesaje ostile.

Am vazut imagini cu tinerii incatusati, coborati cu mainile la ceafa dintr-o duba a jandarmeriei. Pe fetzele fetelor se citea uimire si este de inteles. In naivitatea lor credeau ca venisera intr-un stat civilizat, membru UE si NATO! Oricum, sper ca porcaria de azi sa se lase cu un mic scandal diplomatic pentru ca este vremea ca libertatea de expresie sa fie respectata si in Romania! Isi mai aminteste de reactia lui Nastase la aparitia raportului Armaghedon cand a starnit militia intr-un mod pur democratic?
Iata ca spiritul ceausist traieste bine mersi in Romania, iar libertatea de exprimare este o poveste de adormit copiii. Aveti voie sa vorbiti ce vreti in timpul summitului NATO, dar sa fie de bine.




Sa arestati bine!

Imaginile teroristilor anarhisti, via Realitatea Tv.

luni, 31 martie 2008

Premiile revistei Observator cultural, pe scena Odeon

Luni seara, revista Observator cultural a decernat premiile pentru cartile anului 2007. La Teatrul Odeon s-a adunat buna, nu din aceea care apare in reviste colorate ori prin emisiuni asisderea. Au fost in sala Paul Cornea, Mircea Martin, Caius Dobrescu, iar din generatia tanara sa-ia amintesc pe Paul Cernat, Angelo Mitchievici ori Alexandru Matei.



Iata si premiile revistei Observator cultural pentru cartile din 2007:

Proza/Memorialistica
Horia Ursu, Asediul Vienei

Critica/Eseu/Teorie literara
Cornel Ungureanu, Istoria secreta a literaturii romane

Poezie
O. Nimigean, nicolina blues

Debut (doua premii!)
Alex. Cistelecan, Viata ca un film porno. Protocoalele Lacan
Angelo Mitchievici, Mateiu I. Caragiale. Fizionomii decadente

Premiul special al redactorilor revistei Observator cultural
N.C. Munteanu, Ultimii sapte ani de-acasa. Un ziarist in dosarele Securitatii

Premiul „Gheorghe Craciun“ pentru Opera omnia
Mircea Ivanescu

Ministrul "Gafa" Cioroianu da cu parul in micutul Cristoiu

S-a intamplat duminica la Antena 3 cand ministrul nostru de Externe, nu, nu istoricul Cioroianu, a avut niste exprimari de te durea capul. Ba ii zicea lui nenea Cristoiu ca il paruieste la final de emisiune, ba ca noi romanii ne spalam rufele in public si le uscam in balconul de la strada, ba ca dupa summit unii isi strang sculele si merg la bere... Un recital, ce mai! Detractorii mei si fanii indarjiti ai ministrului Cioroianu m-au acuzat de minciuna, insa le-am sugerat sa revada inregistrarea Zig Zagului pe site-ul Antenei 3. Articol complet, aici, pe Ziare.com. Verba non volant, ca d-aia exista multimedia!