joi, 21 februarie 2008

Cablistii sunt obligati de CNA sa difuzeze TV 5

CNA a decis sa oblige operatorii de cablu din Romania sa transmita postul francez, TV 5. Aceasta pentru ca exista o lege promovata de Parlamentul roman prin care ne angajam, ca tara francofona, sa difuzam acest post. Eu unul sunt foarte multumit, deoarece Astral - UPC a decis abuziv in 2006 sa scoata TV 5, pe motiv de interes scazut din partea clientilor romani, si l-a inlocuit cu alt canal.

Milioane de euro ingropate in parcurile din Bucuresti

Cele mai mari parcuri din Bucuresti au intrat in atentia Ministerului Dezvoltarii si Lucrarilor Publice care doreste sa se implice in ecologizarea lor, precum si in dezvoltarea potentialului turistic si de agrement.

In conditiile in care Primaria Bucuresti, gestionara parcurilor amintite, nu a fost capabila sa acceseze fondurile europene nerambursabile destinate curatarii unor lacuri din parcurile Capitalei, suma de 15 milioane de euro aruncata in joc de Ministerului Dezvoltarii reprezinta o risipa a banului public.

Integral pe Ziare.com

Festivalul Filmului Britanic, la Bucuresti

De joi pana duminica, 24 fev, se desfasoara Festivalul Filmului Britanic, la Bucuresti, la Cinema Studio. Filmele britanice vor constitui puncte de atractie pentru proiectul Talk Down the Walls. Acesta este un proiect initiat de British Council si dedicat Anului European al Dialogului Intercultural.

O serie de filme realizate recent vor reflecta angajamentul lumii artistice britanice fata de subiecte contemporane de interes. Selectia va include productii recente care au fost nominalizate sau au primit premii importante la festivaluri internationale - This is England, in regia lui Shane Meadows, Breaking and Entering in regia lui Anthony Minghella, Ghosts, regia Nick Broomfield , Grow Your Own, realizat pe baza unui scenariu al celebrului Frank Cottrell Boyce.

miercuri, 20 februarie 2008

Timpul in traficul din Bucuresti se va dubla rapid

Studiile realizate de specialistii care au lucrat cu Primaria Capitalei pentru realizarea Master Planului General pentru Transportul Urban sunt ingrijoratoare: vom pierde tot mai mult timp in trafic, chiar daca se vor implementa toate proiectele pe care le are in vedere adminstratia locala.

Peste 20 de ani, un cetatean al Capitalei care acum pierde o ora cu drumul catre serviciu va avea nevoie de doua ore pentru acelasi drum.
Pentru perioada 2007 - 2027, specialistii estimeaza o crestere a timpului de stationare in trafic cu 83%, chiar daca se vor construi toate podurile si pasajele subterane anuntate.

Articol complet pe Ziare.com.

Primarul Andrei Chiliman, de vorba cu biciclistii

Intalnirea dintre primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, cu biciclistii din Bucuresti va avea loc vineri, 22 feb, ora 11.00, la Primaria Sectorului 1. Sincer nu prea inteleg ce doreste primarul sa vorbeasca pentru ca in sector nu sunt mai deloc piste iar in parcuri oficial nu e voie cu bicicleta. Deci, pe langa miza electorala, care e finalitatea?

luni, 18 februarie 2008

Velvet Underground, cel mai cool loc din Bucuresti



Am mers la o cafea duminica seara in Velvet Underground, situat pe strada basesciana, Stefan Mihaileanu. Localul se afla la subsolul unei case superbe, iar la parter se afla un magazin pentru bolnavii de motoare.

Ce este special? Atunci cand nu asculti Virgin Radio, pentru care au licenta!, ii asculti pe DJ-ii care presteaza in Velvet: Marika, Sinkronize etc.
Iar cocktailurile pregatite de un barman venit tocmai de la Milano se beau stand confortabil pe canapele, fotolii si scaune foarte pop art, ca design si culoare.
Velvet e ceva aparte in peisajul bucurestean si voi reveni cu siguranta.

Foto: Feeder

Alain Robbe-Grillet a decedat


Scriitorul francez Alain Robbe-Grillet, considerat parintele miscarii literare "le nouveau roman", a murit, luni, la varsta de 85 de ani, transmite AFP, citat de Ziare.com.

Robbe-Grillet a incetat din viata la Centrul medical universitar din Caen, in vestul Frantei, unde fusese internat la sfarsitul saptamanii, pentru o problema cardiaca.

Traim in Romania. Noaptea, cu un ochi la Urgente

Duminica seara, ora 21, Constat ca ma supara ochiul drept, ceva ma inglodea... Ma spal, dau cu Vizine si astept sa treaca. Nu se intampla asta, iar la 10 seara, cu ochiul in lacrimi, repet operatiunea. Fara efect, ochiul lacrima ceva de speriat posesorul lui. Mentionez ca n-am avut probleme cu ochii in viata mea.

Pe la 11 decid sa ma culc pe ideea populara ca noaptea se vindeca problema de la sine. Fireste, nu s-a intamplat asa, mai mult nu reuseam sa adorm. La 2 dimineata, decid sa-mi duc izvorul la doctor. Ajung in 10 minute in Piata Lahovary, la Spitalul Oftalmologic de Urgenta. Era ferecat bine, am incercat toate usile, am tras de usile automate, am batut cu pumnul in geam.... Nimic, pace si liniste, semi-bezna pe hol.

Decid sa merg la Urgenta, pe Floreasca. Acolo mi se spune ca nu au oftalmolog si... sa merg in Lahovary. Spun senin ca este inchis si primesc replica epocala: Domnule, de ce nu v-ati uitat mai atent, sigur exista o sonerie undeva! Bon, adica eu vin la doua noaptea ca am o urgenta cu ochii (vecinul celui bolnav lacrima prin simpatie) deci ies noaptea de habauc ca nu vad bine, si mi se spune sa casc ochii mai mari si mai clari (plus ca era noapte cand, si sanatos sa fii, nu se vede totul asa de bine).



Ma intorc deci in Lavovary si ma apuc sa bajbai dupa o sonerie. Exista! Una discreta, de un alb murdar pe un perete gri deschis, fara niciun avertisment-text. N-o mai lungesc, am conjunctivita, deci nu mor curand, mi-am luat medicamente si acum tastez in timp ce-mi sterg o lacrima care se scurge din ochiul drept.