sâmbătă, 16 februarie 2008

Et in Fabrica ego

Aveam de mai multa vreme curiozitatea explorarii spatiului fostului Test Point, actual Fabrica. Curiozitate sporita si de fotoreportajul meu despre vechiul Bucuresti industrial care nu a inclus acest loc, important in geografia urbana.

Vineri seara am patruns in acest loc, era un concert complicat: SILENT STRIKE KHIDJA CLOUDS SOCIETY (Rusu + Flore + MC 'geamite Galigan), NSK (Matze + Electric Brother + Dj Vasile), GOJIRA, DJ VASILE, TIMPURI NOI, THE INFAMOUS (Seb + Trg), BULLY DJ UNDOO, RAKU, EL DOCTOR, AFORIC, ERMETIC, FREAKQUENCY (cea mai tare trupa de bboy)...



Spatiul e al naibii de mic in zona scenei, iar de fum nu mai vorbesc! Cred ca ventilatia era strict naturala, asigurata de plamanii celor de acolo. Dincolo de inghesuiala din camera unde era pozitionata scena, locul e ok structurat: sunt trei baruri, trei toalete in puncte strategice, iar parterul unde exista si net pentru "bolnavi" e un loc foarte cool.

Recunosc ca nu sunt un fan al genului electro pur, insa pe alocuri au fost momente in care mi-am ciulit cu interes urechea. Apoi, lumea era iarasi interesanta: media de varsta era undeva la 23 de ani, tzoalele cele mai bizare posibile, fetze rase vedeai mai rar - noroc ca eram in trend, iar privirile erau duse... Daca in alte cluburi motivele sunt evidente, aici am ezitat asupra lor. Muzica, acest opium...

vineri, 15 februarie 2008

Iarna pe ulita - Primavara nu mai vine in Bucuresti!


Cam asta se vede de la fereastra colibei mele :(((, acum, vineri, 15 februarie. Si eu care speram sa vina primavara. Nu de alta, dar am cumparat ghiocei la inceputul saptamanii. Am pus o a doua poza pentru ca s-a ingrosat gluma zapezii.

marți, 12 februarie 2008

MC Donald's te asteapta mereu. Cu sonda de urina

Ieri, prima zi de concediu, plimbare prin orasul asta plin de praf. Cam frig afara, eu imbracat asa, de luna aprilie, deci lejer. Ajuns in zona Piata Universitatii, am simtit nevoia umana de a merge la toaleta. Stiam ca WC-ul insalubru din pasaj e inchis, insa mi-am zis ca MC Donald's a gasit o solutie de avarie si ca pot merge la toaleta lor.

Politicos, am stat la coada la casa si am comandat un produs, apoi am intrebat unde pot merge la WC. Ei bine, nu se poate pentru ca nu exista asa ceva! Am facut pe prostul si am intrebat cum este posibil si daca este legal sa functioneze fara o toaleta. Mi s-a raspuns ca primaria stie de situatie si ca asta este, nu au ce face!

Mi se pare o imensa nesimtire ca MC Donald's, Gregory's si cafeneaua al carei nume imi scapa, aflate toate in Pasajul Universitatii, sa functioneze de circa doua luni de zile fara toaleta! Ar trebui inchise pana la licitarea pasajului si pana la refacera grupului sanitar. Insa ar fi pacat de banii castigati in acest timp, nu-i asa?

Fac o cerere catre MC-ul din Pasajul Universitatii ca la fiecare pahar de suc sa livreze si unul gratis pentru satisfacerea nevoilor fiziologice, cel putin in cazul barbatilor. Pana sa se intample acest lucru, bucurestenii pot folosi, cred, tufisurile din fata TNB. Atentie sa nu stropiti aurolacii sau cainii care-si fac veacul acolo. Luati de la MC un hamburger pentru a va imprieteni cu acestia ;).

luni, 11 februarie 2008

Sapte seri, relansare ROGVAIV

Sapte Seri si-a relansat pagina de Internet. De ce au simtit nevoia sa faca chestia asta? Aparent, "noua interfata prezinta o structura mai dinamica si interactiva".
Eu vad insa acelasi site, colorat pana la agresarea retinei, si cu un meniu cel putin straniu: avem doua domenii, doua bare care cuprind categoriile lor... Apoi cumva se mai incarca o bara si apar subcategoriile categoriilor domeniilor :(((((.

Complicat, desi baietii cred ca vor zice: "nu e complicat, e intuitiv". Well, mi-asum lipsa de fler, in cazul asta. Am remarcat si un Yahoo Maps care se incarca la accesarea unui articol cu adresa (pub, restaurant etc.) - exista limitare pe zi la numarul de incarcari ale harti?



Ar mai fi un motiv de lauda: "noul site introduce un motor de cautare rapida a locatiilor* (restaurante, cluburi, baruri, hoteluri, teatre, cinematografe) si a evenimentelor (concerte, chefuri, expozitii), o cautare predictiva". Nu vreau cautare predictiva!!! Doresc ce vroiam si nu aveam nici pe vechiul site Sapte Seri: un camp chior de cautare unde sa scriu ce ma roade pe mine. Ei bine, nu exista asa ceva, insa avem "cautare predictiva"!

*locatie, locatii, s.f. 1. Inchiriere. ♦ Chirie platita pentru anumite lucruri luate in folosinta temporara (sursa: dexonline.ro); greu cu limba romana, fie si intr-un comunicat.

Andrei Gheorghe spameaza cu taxa ipocrita

Am primit doua mailuri de la Andrei Gheorghe. Unul pe adresa de Yahoo, altul pe Gmail, ambele cu aceeasi grija: taxa auto de pus la zid. Ma rog, e treaba Realitatii TV cum isi face PR, insa de ce-mi trimite spam? Ei zic la final ca primesc mesajul pentru ca sunt abonat la una din publicatiile grupului Realitatea - Catavencu. Asa, si? Nu e deloc ok - a se citi legal - sa primesc mesaje, fie si de la Andrei Gheorghe, fara sa fi solicitat eu asta.

Si, inca un lucru, ca nu ma pot abtine. Cum vine sloganul asta: "Modernizeaza Romania"? Adica pica taxa de prima inmatriculare, se face coada la Nadlac de harburi euro -4 aduse din Germania si Elvetia, poluam si mai abitir Romanica si... o modernizam? Mai sa fie!
Domnu' Gheorghe, o intrebare din public: Matale chiar crezi in campania asta "de modernizare" cu noxe verzi (sic!) sau te misti cu caravana prin tara pentru un spor de toxicitate la salar'? Nu raspunde, e retorica intrebarea ;).

Si, daca ati sters spamul Realitatii lui Gheorghe, aveti ocazia sa radeti acum de mesajul asta ipocrit: "Zeci de mii de oameni au dat nastere unei miscari civice fara precedent in Romania: uniti de una si aceeasi nemultimire (sic!), au semnat "Petitia telespectatorilor Realitatea TV". Un document pornit de la furia comuna starnita de o taxa discriminatorie si insuficient sau chiar inabil explicata. Vrei si tu sa faci parte din aceasta miscare ce poate schimba regula jocului in jocul politicienilor cu electoratul?

Vrei sa fii ascultat mereu, nu doar o data la 4 ani, atunci cand conducatorii isi intorc privirile spre tine ca sa vada in ochii tai votul? Intra pe www.realitatea.net/petitie si semneaza "Petitia telespectatorilor Realitatea TV"! E 18 februarie, e abia mijlocul zilei si sunt deja aproape 62 de mii de semnaturi. Cu 100 de mii poti face legea!" - sublinierile in bold sunt ale mele, greseala marcata in italic e a lui Gheorghe. A lui Andrei Gheorghe.

Muzeul Theodor Aman, redeschis curand publicului

Am trecut pe langa langa Muzeul Aman, pe strada C. A. Rosetti. Muzeul se afla de ceva vreme in renovare, iar acum ne arata o fatada proaspat renovata. El se afla pe strada C. A. Rosetti, fosta ulita Clementei, prima strada a protipendadei bucurestene - vezi si palatele aflate catre intersectia cu Jean Louis Calderon.
Casa in care a locuit pictorul Theodor Aman este una dintre cele mai vechi in Bucuresti, datand de la 1854 - daca nu gresesc.

5 zile de libertate (sic!)

Am 5 zile de concediu. Niciodata nu am suportat zilele libere in care sa nu am ceva de facut, daca raman in Bucuresti. Ori zilele astea raman in Bucuresti, asa incat voi cauta sa-mi ordine in lucruri si sa lucrez cate ceva pentru a trece vremea mai repede. Intre timp, visez la o vacanta pe taramuri mai calde:

Foto trimisa zilele trecute de un prieten aflat in Asia.

duminică, 10 februarie 2008

Blog The Theatre, 5 castigatori pe scena de la Teatrul Bulandra

Blogurile Ozanessme, Abjectu, Zuzu, Janie şi Kaiser Gogu vor deveni scenete la Teatrul Bulandra din Bucuresti. Blogurile au castigat prima etapa a proiectului "Blog The Theatre".

Teatrul Bulandra a anuntat mai intai ca va dramatiza un singur blog, dar a ales trei jurnale: Zuzu, Kaiser Gogu si Janie. Blogul Ozanessme a fost votat de public, iar cel al lui Abjectu, de cei trei blogscouts ai proiectului, informeaza Mediafax.