luni, 8 decembrie 2008

Un mass util: ICE pe mobil, in caz de urgenta

Detest ca orice om civilizat mass-urile. Insa luni a venit unul util, insa nu stiu sigur daca poate fi aplicat si la noi: "Cei care lucrează pe salvări, pompierii etc. au ajuns la o concluzie foarte importantă: ei au observat că persoanele accidentate sau care au suferit alte nenorociri au la ele telefoane mobile. Cu toate acestea, cei care au ajuns să le salveze, nu ştiu pe cine să anunţe din maldărul de nume de pe lista telefonului.

Din această cauză, ei au făcut o recomandare ca toată lumea să înregistreze în telefonul mobil numărul şi numele persoanei (persoanelor) care trebuie anunţată (anunţate) în caz de nevoie. Pentru aceasta, s-a înfiinţat pseudonimul internaţional ICE (In Case of Emergency). Sub acest nume am putea să înscriem numele şi numărul de telefon al persoanelor pe care ar putea să le înştiinţeze în astfel de cazuri cei de pe salvare, pompierii, respectiv poliţia."

Adica, e de vazut daca intra-adevar SMURD ar cauta si la noi dupa ICE in telefonul mobil, de exemplu. Daca da, mesajul ar trebui popularizat.

Niciun comentariu: