joi, 13 noiembrie 2008

Nou roman de Paulo Coelho: Istoria critica a literaturii romane, editie completa

Evident ca bat campii cu gratie, dar am vrut sa va atrag atentia. Saptamana viitoare are loc lansarea editiei complete a Istoriei critice a literaturii romane de Nicolae Manolescu.

Evenimentul are loc pe 20 nov. in cadrul editiei Targului Gaudeamus. Pretul cartii de peste 1500 de pagini va fi de 250 de lei, insa la targ poate fi cumparata cu un pret special de 200 de lei - va luati un parfum nou de la Sephora sau cartea lui Manolescu? - cred ca voi publica aici un sondaj pe ideea asta.



"Absenţele (din "Istoria critica", n.m.) sunt mult mai semnificative, mai ales in perioada de dinainte de, dar si in perioada interbelica. Cat priveste contemporaneitatea, aici selectia poate suscita nedumeriri inca si mai mari. N-am pretentia infailibilitatii“, consideră Nicolae Manolescu, potrivit unui articol din Evz.

Si o nota personala: cartea nu este o istorie clasica a literaturii romane, ea se poate citi ca un roman. Primul volum l-am parcurs cu rasuflarea taiata... Si sunt convins ca urmarea va pastra stilul alert.

Niciun comentariu: