vineri, 11 aprilie 2008

Rahova - Uranus, noul Soho al Capitalei. Moartea cinema-lounge-ului E-Uranus

Am mai scris despre zona Rahova - Uranus si despre transformarile urbane pe care le cunoaste zona aceasta. Acolo sunt cateva cladiri superbe, intre care amintesc Palatul Bragadiru, Vama Antrepozite si un turn de apa.

"La mijlocul lunii mai, ar trebui sa fie gata (lucrarile in zona - n.m.), iar Bursa de Marfuri Creative – asa cum o numeste Doru Frolu – sa-si deschida portile. In viziunea arhitectului, zona Uranus-Rahova beneficiaza de niste atuuri foarte clare: Atunci cand am vazut zona asta, am zis ca va fi o zona unicat, va deveni un fel de Soho al Bucurestiului, asa cum are si New Yorkul. Pentru ca are două caracteristici speciale: pe de-o parte, are un patrimoniu unic de cladiri industriale, si, pe de alta parte, are foarte mult spatiu liber, astfel incat iti permite niste insertii de arhitectura modernă foarte spectaculoase" (potrivit Adevarul).

Si o veste proasta: fostul cinema lounge E-Uranus nu se mai deschide anul acesta si, potrivit unor informatii, zona urmeaza sa fie curatata de cladiri pentru a face loc altor constructii. Sper sa nu cada si turnul de apa si mi-ar placea ca si hala industriala de secol XIX sa fie pastrata si transformata intr-un spatiu multi-cultural.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Nu se poate.... Cum sa nu mai deschida cinematograful ? :( Ce pacat...