miercuri, 16 aprilie 2008

Mi-e scarba de Romania politica... Nimic nou

Am citit azi unul dintre cele mai bune texte, care emana scarba, neputinta si disperare pe marginea cloacei politice care ne intoxica de atatia ani:
"[...] PD-L a abandonat principiile care umflau piepturile candidatilor sai acum patru ani. Gasiti pe listele lor toate vietuitoarele din specia raului politic: traseisti cu namol in creier, penali optimisti, dinozauri foarte vii. Macularea listelor cu personaje detestabile ii obliga sa renunte la discursul purificator din 2004. De ce Falca de la Arad sau Gutau de la Valcea, ambii cu fulare portocalii si dosare penale atarnate de gat, ar fi mai buni decat Mazare de la Constanta? Cum mai face PD-L diferenta fata de PSD sau PNL? [..]
Ce ne propune fauna de mai sus? Epoca prosperitatii cladite pe amnezie si amnistie. Epoca prosperitatii fara memorie, morala, reguli si criterii. Orice candidat, cu unul sau patru dosare, obtine gratierea partidului daca aduce voturi si bani de campanie, daca este suficient de tare-n gura cat sa-si convinga alegatorii ca adversarul sau este si mai odios decat el insusi. In fond, ce este furtul? Calea cea mai scurta catre prosperitate. Prin urmare, cel care stie sa ajunga cel mai repede acolo, de ce nu ne-ar tari si pe noi dupa el? Daca tot suntem priviti ca o natie de hoti, de ce sa nu recunoastem asta si la vot? [...]" - fragment din articolul Prosperitatea fara morala. A treia epoca de ratare, de Dan Tapalaga.

Niciun comentariu: