joi, 8 noiembrie 2007

Tiganii sunt romani?

Am publicat pe Ziare.com un articol scris de un minoritar rom - tigan. Textul fusese postat ca un comentariu la articolul Tiganii sunt romani?. Articolul publicat azi, joi, este extraordinar si este o lectie de moralitate si demnitate umane.

Il recomand cu calduea: "Pentru ca am pregatire juridica, chiar daca nu am mai exersat de mult dreptul constitutional, vreau sa spun ca intrebarea respectiva ("Tiganii sunt romani?") este retorica. VREAU SA VA INTREB PE VOI TOTI, inclusiv pe cel care a scris articolul in cauza: CE SUNT EU? Sa ma explic. Bunicii mei vorbeau limba etniei din care fara voia mea fac parte (asa cum si romanii, fara voia lor, fac parte din neamul romanilor). Fiecare dintre bunicii mei si ai sotiei mele erau ori muzicanti, ori mici meseriasi - fierari, aveau o casa acceptabila pe vremea aceea pentru orice roman.

Pe langa meseriile traditionale, se ocupau in mod constant cu agricultura. Bunicul din partea mamei a luptat cu arma in mana pana in muntii Tatra, de unde s-a intors fara un picior. Pentru cine a luptat in cel de-al doilea razboi mondial, nu stiu: pentru romani sau pentru tigani, pentru Romania sau pentru "Tigania" (nu zic romi, pentru a nu deranja pe nimeni). Bunicul sotiei (muzicant si agricultor) a fost deportat la Bug pentru ca era tigan, muzicant, agricultor, pentru ca avea o casa cu trei camere si vreo 3-4 hectare de teren arabil [...]"

Citeste articolul complet pe Ziare.com.

marți, 6 noiembrie 2007

Politia imi raspunde ca nu se poate

Am adresat o petitie Politiei Rutiere in care solicitam instalarea unei lampi "verde interminent" la intersectia dintre Pajurei cu Bucurestii Noi. Nu se poate, inteleg motivele, insa politia sa-si asume un eventual accident cu grave consecinte petrecut la Rompetrol din partea unui sofer neatent care va vira dreapta spre Pajura pe scurtatura din benzinarie:

In scrisoarea dumneavoastra transmisa prin e-mail la 23.10.2007, solicitati instalarea unei lampi semaforice cu lumina verde intermitenta pentru realizarea virajului la dreapta, in intersectia Bd. Bucurestii Noi / Str. Pajurei.
In municipiul Bucuresti reglementarile de circulatie se avizeaza de catre Comisia Tehnica de Circulatie din cadrul Primariei Capitalei. In sedinta comisiei din 01.11.2007 s-a analizat propunerea dumneavoastra dar nu s-a avizat, intrucat in intersectie sunt doar doua benzi de circulatie pe sens, iar directia principala de circulatie este inainte.

Cu stima,
SEFUL BRIGAZII DE POLITIE RUTIERA,
Comisar sef, Motoc Marin