vineri, 27 iulie 2007

BBC iPlayer download programe

BBC a lansat serviciul video on-line BBC iPlayer prin care se pot descarca programele TV si radio, difuzate in ultimele sapte zile de posturile companiei. Dupa download, programele ar putea fi urmarite legal maxim 30 de zile.

joi, 26 iulie 2007

Windows Vista este o mare dezamagire, crede presedintele ACER

Seful celui de-al treilea mare producator mondial de computere, Gianfranco Lanci, spune ca noua platforma Windows Vista este o mare dezamagire, intrucat nu au fost inregistrate cresteri ale vanzarilor de sisteme. Asemenea Dell si HP, ACER a decis sa reinstaleze Windows XP si sa abandoneze Vista. Lanci mai spune ca Vista sufera de lipsa de maturitate si de instabilitate.

Eu ce sa mai zic: am dat 4 milioane si ceva pe Vista o data cu un nou computer luat in primavara... Si acu' tot XP folosesc. Motivul: nu am reusit sa-i instalez niste drivere pt tunner, pt placa de sunet etc. So, am revenit la XP. Dar cine are un DVD intr-o carcasa verde cu Vista original de inutila? Si de 4 milioane?

miercuri, 25 iulie 2007

Sibiu 3D, site in lucru


A aparut un nou site al Sibiului prin care se pot face vizite virtuale in orasul - capitala europeana a culturii. E inca in teste, insa pare promitator: www.sibiu3d.ro.

Antena 2, acelasi site vechi nou


Antena 2, post de care ma impiedic in grila de programe cand zappez plictisit, are un nou site, anunta Iulian. Mari modificari nu prea vad, acelasi mov bordelique zgaraie retina, caseta dreapta Program TV nu are link-uri, sagetile plasate sub meniul orizontal sunt doar de design... Dar, ce-i drept, in link-ul site-ului avem scris un beta 2... So, sa mai asteptam.

Ma intreb de ce nu avem si www.antena2.ro... Mai ales ca adresa nu e pe maini (foarte) straine...

marți, 24 iulie 2007

Intrebari pe YouTube pentru candidatii la Casa Alba

Candidatii care se lupta pentru fotoliul de presedinte al SUA au primit intrebari prin intermediul unor filmulete postate pe YouTube. Peste 3000 de postari au intrat intr-o selectie care le-a fost prezentata candidatilor. Pe subiectul incalzirii climatice, un om de zapada vorbitor i-a intrebat pe prezindentiabili ce viitor au de gand sa ii rezerve. La dezbatere au participat Hillary Clinton, senatorul Barack Obama, congresmenul Dennis Kucinich, senatorul Chris Dodd, fostul senator Mike Gravel s.a.

Ionut Oprea pune la bataie un pachet atractiv de blogvertising pe Okazii.ro

Ionut Oprea a lansat o campanie de blogvertising prin care doreste sa stimuleze publicitatea pe bloguri. Ionut a gandit un experiment, prin care pachetul publicitar a fost scos la licitatie pe Okazii.ro, iar banii vor fi donati unui ONG. Conform lui Ionut, toata lumea va avea de castigat: okazii castiga popularitate, cel care castiga licitatia, o super-campanie, ONG-ul pe care il va alege va primi toate fondurile campaniei, iar blogosfera castiga interesul persoanelor direct implicate in vanzarea de publicitate sau in marketing catre aceasta directie noua.
Am decis sa ma alatur initiativei lui Ionut, asa ca blogul meu va sustine aceasta campanie.

luni, 23 iulie 2007

Firefox 3 (gran paradisio) download

Firefox 3 (gran paradisio) alfa 6 corecteaza mai multe erori intre care: actualizarea motorului SQLite, imbunatatirea cookie-urilor, corectarea unor bug-uri ale motorului Gecko 1.9 (versiunea 2.0 a lui Gecko este prevazuta pentru Firefox 4).

Pentru moment nu au fost operate schimbari grafice.

Download Firefox 3 alfa

Canicula.ro, provocata de Iulian


Iulian Comanescu anunta Canicula pe Internet... Atentie: site fierbinte!!

Blogul aduce bani autorului sau - uneori si mii de euro lunar

Venit maxim: 10.000 de euro, lunar, în UE şi 60.000 de dolari, în SUA

Să trăieşti de pe urma scrisului: un privilegiu rezervat, până de curând, jurnaliştilor sau scriitorilor de succes. De când bloggingul a început să devină un fenomen, "liderii" influenţi ai acestui sector încasează între 750 şi 10.000 de euro, lunar, neimpozabili, în Europa, şi ating chiar 60.000 de dolari. Asta se întâmplă în Statele Unite, desigur.

Chiar dacă majoritatea bloggerilor scriu de dragul scrisului, fără să încaseze o eurocentimă din munca lor benevolă, un număr mic din aceştia încearcă să-şi remunereze traficul, prin diferite metode: comision din vânzări, prin asocierea cu link-uri de profil sau postarea de bannere publicitare.

Fondatorul BlogBang.com. (administrat de una dintre cele mai mari agenţii de publicitate europene, Publicis) estimează că în Europa există circa 2.000 de bloggeri care încasează venituri din publicitate. Otto, posesor al bloggului www.chauffeurdebuzz.com, are un trafic de circa 360.000 de vizitatori pe lună, ceea ce îl face cel mai accesat din Franţa, nefiind considerat totuşi cel mai influent. Veniturile lunare ale acestuia se ridică la 10.000 de euro.

Citeste articolul complet in Adevarul.