sâmbătă, 26 mai 2007

Gay Fest in Bucuresti - 3&9 iunie

Duminica, 27 mai, are loc un mars al minoritatii homosexuale la Moscova. Ca de obicei, plimbarea nu e autorizata si se va desfasura cu scandal. Legatura cu ce va fi la Bucuresti pe 9 iunie, probabil, nu exista propriu-zis, insa am facut referirea doar pentru ca, la fel ca si anul trecut, vom privi in oglinda cum a fost la ei si cum a fost la noi. Cat sange a curs acolo si cat in Romania.

Desi mai este putin timp pana la defilarea gay-lor din centrul Bucurestiului, nu s-au anuntat contramanifestatii indignat-familiale. Nici chiar noua generatie stelista nu a zis nimic. Tweety ce o face anu' asta? Isi mai ia acreditare de observator-bataus la gay pride-ul local?

Ce sunt pietonii si pe unde (nu) pot ei circula

Am citit recent un articol apropo de un nou proiect non-Videanu de alocare a unei fasii de Bucuresti pentru pietoni. Stiti, pietonu' e animalu' ala mic si speriat -vanat, stropit, claxonat ori accidentat de tuaregi si de mertane. Asa, sa nu deviez.
Proiectul suna foarte bine si ar uni Piata Romana cu Piata de flori din Rahova-Uranus, trecand prin piata din fata Atheneului Roman Unesco. Pe felia aceasta urbana ar circula in deplina comuniune pietoni - vezi definitia sumara de mai sus, biciclisti si rolleri.

Nu cred in reusita proiectului, nu de alta dar nu au reusit idei mai mici si "mai" fezabile: vezi initiativa inchiderii circulatiei auto a strazii Arthur Verona si, de aici, a unirii Gradinii Icoanei cu Parcul Universitarilor - cum era in trecut.

Insa, daca tot vorbim idei, s-ar putea face ceva mai simplu: sa se inchida pe timp de vara Kiseleff - de la Arcul de Triumf spre Piata Victoriei - si Calea Victoriei DOAR duminica, asa cum fac de pilda ploiestenii cu artera lor centrala - imi scapa numele. Chestia asta ar presupune costuri zero si ar fi benefica pentru turismul local.

miercuri, 23 mai 2007

Politicieni, spargeti-va capetele "in liniste"

Am obosit de atata politica. Stiu ca suna straniu de la cineva care lucreaza in domeniul mass-media sa zica asta, dar pe cuvant ca este mult prea mult. Stiu ca nu o sa apuc ziua (ziua, nu intreaga saptamana) in care sa citesc stiri de ACTE politice, nu declaratii belicoase tembele. Sa aud de la Parlament ca au votat fara sa-si arunce laturi o lege pentru sustinerea tinerilor intreprinzatori, sa-l aud pe premier - care o fi el - ca a incheiat actiunea de reconstruire a caselor afectate de inundatii in ultimii ani si da, sa-l aud pe presedinte ca lauda actiunea X a Parlamentului sa zicem. Razboiul asta dus de ani de zile m-a obosit si m-a indepartat ca interes personal de arena politica. Mi-e tot mai lehamite de toti si sunt nitel mai interesat de viata mea care nu ii mai include pe politicieni. Plecati deci din viata mea, spargeti-va capetele "in liniste". Multumesc!
PS: Totusi, un mic comentariu: PD vrea sa renunte la punctul care-i interzice colaborarea cu PSD! Fix la o zi dupa victoria lui Basescu. Hai sictir!

marți, 22 mai 2007

Madonna - "Hey You" poate fi downloadata gratuit!

Madonna şi-a lansat ultimul său single, piesa 'Hey You' pe Internet iar primele 1 milion de descărcări sunt gratuite, informează luni IMDb.com consultat de Rompres. Regina pop care va străluci pe scenă în această vară în cadrul concertului de la Londra din seria Live Earth, a făcut echipă cu starul hip-hop Pharrell Williams pentru a interpreta această baladă al cărui mesaj ridică un nou semnal de alarmă cu privire la fenomenul încălzirii globale. Download gratuit de aici.

duminică, 20 mai 2007

322 datoreaza 7.5 RON/ per român pentru referendum

Am facut o socoteala, cam cat a dat fiecare roman activ din propriul buzunar pentru acest referendum. Atentie, banii au fost dati si de cei care nu au dorit referendumul, precum si de cei care au stat acasa.

Cifrele oficiale, de care eu personal ma indoiesc, vorbesc de un cost al organizarii referendumului de suspendare a presedintelui Traian Basescu de 60 milioane RON, circa 18 milioane de euro (vezi aici). Vezi si pdf-ul despre organizarea distractiei, de unde si indoiala mea ca pretul anuntat e real: click aici. Populatia activa in prezent este, daca nu gresesc, de circa 8 milioane de romani - poate chiar si mai putin, sapati prin ANOFM. Rezulta dupa imparteala un cost de 7,5 RON din impozitele date noua onor stapanirii, bani care chiar daca in sine nu reprezinta o suma mare, trebuie, moral discutand, platiti de 322.

Ei au vrut, ei au pierdut - pentru ca desi fac parte dintr-o larga majoritate aleasa de popor nu am mai percutat la vrerea norodului, deci ei sa scoata banu'.