sâmbătă, 19 mai 2007

Habemus Basescu vs. The others

Referendum cu rezultat previzibil si cu prezenta la vot pe masura. Basescu a luat cam 75% din voturi, deci revine la Cotroceni, iar la vot au mers cam 40% dintre romani.

Ceilalti politicieni se scuza cum pot... Si nu prea pot.

Premiera mondiala TV. Antena 3 transmite in direct din Second Life


O informatie servita vineri de catre Vlad Petreanu, postata rapid si pe site-ul Antena 3: TV Antena 3 transmite in direct din Second Life, sambata, 19 mai, in jurnalele principale de la 12, 15 si 18. Romanii cu avatar in Second Life vor putea vota virtual, chiar daca fara impact asupra scrutinului real. In Second Life s-a amenajat o sectie de votare si se asteapta ca aceasta sa fie destul de aglomerata. Oricum, aici sigur iese Basescu, nu de alta dar publicul de net este majoritar pro-Base - vezi si articolul meu pe ideea aceasta.

vineri, 18 mai 2007

NU votez DA


Mi-am dat seama ca multi dintre oamenii din jurul meu nu au inteles care este motivul organizarii referendumului de suspendare a presedintelui Traian Basescu. Am citit multe articole si bloguri, am urmarit dezbateri... Se tot vorbea de cat de simpatic sau antipatic e Basescu, de oligarhii lui sau de ai celor 322 (-6 dezertori, mai nou)... Fratilor, nu conteaza simpatia sau ura fata de omu' Basescu! La vot veti merge pentru a va pronunta daca sustineti decizia Parlamentului de a-l suspenda, care decizie s-a luat pentru ca Basescu ar fi incalcat Constitutia - desi Curtea zice ca nu! Nu avem dreptul sa votam pe 19 mai contra lui Basescu strict pentru ca ne este antipatic, pentru ca nu ne place chelia lui sau pentru ca Udrea e enervanta! Acest drept il vom avea doar peste doi si jumatate, daca va mai candida.
Sambata se voteaza cu da sau nu pentru a ne spune parerea daca Basescu a incalcat Constitutia si ATAT!!! Pricepeti asta voi si, in functie de acest argument unic, dati un vot! Basescu a fost ales democratic in 2004 si trebuie sa-si continuie mandatul daca nu a incalcat legea fundamentala. Daca a incalcat-o, votati DA. Ma intreb insa de ce nu am auzit nici macar un argument pe incalcarea Constitutiei reluat in campania de o luna, de partidele din arca 322? Pentru asta NU votez DA!

Piratii din Caraibe 3 - gratis si in premiera mondiala!


Va veti grabi sa ziceti: 'da, stim, a aparut pe ODC sau pe Torrent'. Ei bine nu, eu vorbesc de o proiectie in aer liber, in Bucuresti, a filmului Piratii din Caraibe, partea a III-a, unde se poate intra (si) gratis. Locul: E-Uranus, in zona pietei de flori din Rahova veche (Palatul Parlamntului). Spatiul este demential, curtea unei foste hale, strajuita de un turn de apa si de niste ziduri asezonate cu graffiti.

Toate astea, joi, 24 mai, de la ora 00:00. Gratis se intra doar cu costum de pirat, din cap pana-n picioare (si de lemn!), altfel, beletul costa 20 de lei. Iar party-ul care cica tine 6 ore - deci adio job vineri - include evident filmul amintit, cu 7 ore 'naintea premierei mondiale din SUA. Tare, nu?

De ce bloghez?

Salut. Scriu despre bloguri de ceva vreme, citesc bloguri de ceva vreme si merg la conferinte despre bloguri de mai putina vreme. Imi plac, le consider utile, insa pana acum nu am simtit nevoia sa ma exprim on-line, altfel decat prin articolele pe care le scriu pentru Antena3.ro si Observator cultural.

Am decis sa tin un blog pentru ca fac parte din categoria rara a tinerilor carora le place Romania si, in special, Bucurestiul. Se schimba multe: mentalitati, infrastructura, apar localuri noi (cafenele, terase, de ce nu - cinematografe noi etc.). Anul acesta am reusit sa ies de doua ori din tara si se mai prevad inca doua calatorii - fara sa cheltuiesc foarte multi bani...

Vreau sa scriu pe blog despre ce se schimba in bine, despre locurile in care am mers, insa voi scrie si despre ce doresc sa fie altfel si voi propune solutii, atata cat ma pricep. Si voi trimite mailuri ori scrisori celor vizati de sugestiile mele, fara sa gandesc in avans ca am sanse zero de reusita. Nu de alta, dar sper sa adun in jurul meu un grup cat mai mare de tineri care impartasesc valori/ idealuri comune.