sâmbătă, 26 mai 2007

Ce sunt pietonii si pe unde (nu) pot ei circula

Am citit recent un articol apropo de un nou proiect non-Videanu de alocare a unei fasii de Bucuresti pentru pietoni. Stiti, pietonu' e animalu' ala mic si speriat -vanat, stropit, claxonat ori accidentat de tuaregi si de mertane. Asa, sa nu deviez.
Proiectul suna foarte bine si ar uni Piata Romana cu Piata de flori din Rahova-Uranus, trecand prin piata din fata Atheneului Roman Unesco. Pe felia aceasta urbana ar circula in deplina comuniune pietoni - vezi definitia sumara de mai sus, biciclisti si rolleri.

Nu cred in reusita proiectului, nu de alta dar nu au reusit idei mai mici si "mai" fezabile: vezi initiativa inchiderii circulatiei auto a strazii Arthur Verona si, de aici, a unirii Gradinii Icoanei cu Parcul Universitarilor - cum era in trecut.

Insa, daca tot vorbim idei, s-ar putea face ceva mai simplu: sa se inchida pe timp de vara Kiseleff - de la Arcul de Triumf spre Piata Victoriei - si Calea Victoriei DOAR duminica, asa cum fac de pilda ploiestenii cu artera lor centrala - imi scapa numele. Chestia asta ar presupune costuri zero si ar fi benefica pentru turismul local.

Niciun comentariu: